Пловдивската Мария Калас със сълзи на очи: Мечтаех за цитруси

Соня Йончева

Тя е една от големите диви на авангарда в оперния свят – Соня Йончева. Критиката я сравнява с Мария Калас, световната преса я призна като Норма, Мими, Манон Леско в най-големите театри. Медея е 50-ата ѝ роля, а Виолета от „Травиата“ – един от актьорските ѝ върхове.
„Не бих казала, че славата ми е струвала нещо, защото аз изгарям за това, което правя. Особено в годините, в които живеем. Тази страст, тази жестокост дори, за да се придобие слава на всяка цена – нямаме нужда от това. Много по-добър е живота, когато сме спокойни, посочва пред NOVA Йончева.
Тя разказва, че не е мечтала да стане звездата, която е днес. „Моите мечти бяха да мога да купя няколко килограма цитрусови плодове на родителите си“, допълва оперната певица.
Йончева подчертава, че е отдадена на семейството си. „Това е моето убежище. Най-сигурното. Харесва ми да бъда майка“.
Оперната певица определя като най-труден моментът, в който баща ѝ е починал. „Трябваше да пея пет дни след това. Пеех „Травиата“ и в последния акт Виолета се сбогува с миналото, тогава усетих бучка в гърлото. Така пях цялата вечер“, разказва Йончева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ