ВНИМАНИЕ! Измамна схема с фалшиви билети в Пловдив

автобус градски транспорт

Продължава бизнесът с фалшивите билети за градския транспорт в Пловдив. Схемите с билетчетата изпълняват шарлатани, които ровят в кофите за боклук, с цел да събират стари билети, които продават на кондуктори и шофьори. Информация за схемата се появява много кратно в медиите.
За нея сигнализират наблюдателни граждани, които забелязали двама мъже от ромски произход да въртят сделки с вече използвани билетчета. Действието се развива най-вече около Централна гара в Пловдив. Мъжете обикалят редовно около спирките, намиращи се в близост до гарата и ровят в кошчетата за смет.
„Продължава практика с ровенето по кошовете за билети, които ги продават на шофьорите. 100 билета ги продават за 10 лева. Забелязах мъжете да търсят билети в кошове до училище в Тракия и срещу Водната Палата”, сигнализира пловдивчанин, който е забелязал тази нередност.
Мъжете изваждат билетите, които след това поизглаждат и продават на служители на градския транспорт в Пловдив. Целта е, те да ги препродават на пътниците и да си приберат изкараните пари.
След медийните публикации по темата от Общинска полиция проследиха и спипаха единия от шарлатаните в момент на извършване на „сделка“, след което му бяха иззети събраните билети, както и му беше отправено предупреждение.
Въпреки това изглежда има и такива, които не са си взели поука от случилото се и продължават да въртят схеми и до ден-днешен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ