Добро дело! Безплатни консултации с адвокат при домашно насилие и за бедни

безплатни правни консултации Пловдив

Към Адвокатска колегия – Пловдив отвори врати нов Регионален център за консултиране. Същият се намира в емблематичния дом „Васил Левски“ на първия етаж, в стая №17А.

В него адвокати от колегията ще дежурят на ротационен принцип и ще предоставят безплатни правни консултации на жертви на домашно насилие и на лица с доходи, под прага на бедност.

При необходимост ще се подготвят документи за завеждане на дела и ще се осъществява и процесуално представителство. Центърът ще бъде особено полезен за жертвите на домашно насилие, тъй като със съдействието на адвокатите, пострадалите лица ще получават от съда заповед за незабавна защита в рамките на 24 часа. На интернет страницата на колегията ще бъдат обявявани дежурните за конкретната седмицата юристи.

Лентата беше прерязана от председателя на Адвокатска колегия Пловдив Георги Баев и председателя на Националното бюро за правна помощ – г-жа Наталия Илиева.

Центърът е втори за Пловдивска област. Първият е открит в края на 2022 година в Асеновград и работи изключително успешно за лицата, пострадали от домашно насилие.

На откриването присъстваха председателят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, Елена Чернева-Маркова – зам. омбудсман на България, Жени Павлова – зам.кмет на Община Пловдив, Тони Стойчева – кмет на район „Западен“, Гергана Гатова – зам.-кмет Район „Централен“, Иво Христев – зам.-кмет Район „Тракия, Марияна Шотева – председател Административен съд-Пловдив, Николинка Цветкова – зам. председател Окръжен съд Пловдив, Диляна Славова – зам. председател на Районен съд Пловдив и Даниела Дончева – Декан на юридически факултет на Пловдивския университет.

Телофонният номер на регионалния център за консултиране е 0886581153.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ