Балабанов произнесе присъдата на ПП-ДБ: Нямат много ходове! При нови избори ще са мъртви

Станислав Балабанов 1

За внасяне в парламента на оставката на министър-председателя Николай Денков и прибързаното й гласуване в отсъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и премиер след ротацията Мария Габриел Tribune.bg разговаря с народния представител от ИТН Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, каква е прогнозата Ви – избори или ротация ни чакат?

В момента се подготвя договор как да се дооткрадне държавата, защитен по демократични и европейски критерии според това предложение, което ГЕРБ-СДС отправят. От друга страна, Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов трябва приемат съдбата си, че ще управляват не само с ГЕРБ, а и с ДПС. Ако се съгласят, разбира се, защото това не е 50:50 делкане на държавата. Дяволът е в детайлите – при номинациите за регулатори и важни постове в държавата всичко ще минава през парламентарните комисии, които са на ГЕРБ и ДПС, и те имат мнозинство. Така че ГЕРБ и ДПС ще изнасилват ПП в политически смисъл колкото могат и колкото искат, ако се стигне до съглашателство в името на кражбата.

Защо ПП-ДБ внесоха за гласуване оставката на кабинета „Денков“ днес – за да намалят времето за преговорите по коалиционното споразумение или да притиснат партньорите си с процедурите по съставяне на кабинет, зависещи от президента Радев?!

Това са някакви ходове на ПП-ДБ, които вече нямат значение. ПП имат два хода – да продължат да крадат, получавайки 1/3 от държавата, колкото издържи тази „сглобка“ или да отидат на избори, където „ще им откъснат главата“ в политически смисъл. Понеже ги познавам колко са алчни, безкрупулни и какви страхливци са, според мен ще изберат първото и ще официализират този „брак по сметка“, където кумът е много влиятелен и той се казва Делян Пеевски.

Нали точно това не искат от ПП-ДБ, не искат да има „плаващи“ мнозинства?!

Няма значение какво искат. Важното в случая е, че са се навели и са притиснати в ъгъла от Бойко Борисов. Той ги надигра, защото те са достатъчно глупави да се държат по този начин 9 месеца. Така че те какво искат, няма никакво значение. Важното е дали ще продължат да бъдат унижавани оттук нататък от Борисов и Пеевски или ще отидат на избори. Нямат много ходове. Но когато и да дойдат новите избори, те ще са мъртви.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ