Видяно в нета! Няма да повярвате какво извадиха от река Марица

Дъжд Марица_15

Потайностите на джунглата, обгърнала река Марица в Пловдив, отдавна крият невиждани „съкровища“. Коритото на реката от години се е превърнало в бунище за отпадъците на пловдивчани, а оказа се и паркинг за превозните средства, които общината дава под наем на жителите и гостите на града.

В социалните мрежи бяха разпространени снимки и видеоклипове на поредната находка по време на риболов в реката.

Мъж с украински произход и сина му, които очевидно живеят отдавна в България, били на разходка покрай речното корито, когато забелязали от водите на Марица да се подава… електрическа тротинетка.

Возилото очевидно е престояло не малко време в реката. В коментарите под поста пловдивчани сигнализират за още подобни находки и твърдят, че са в реката от поне година.

 

Междувременно преди дни стана ясно, че софийска фирма е спечелила конкурса за почистване на речното дъно и за облагородяване на пространството по протежението на реката в града под тепетата. Проектът е на стойност от над 1 млн лева и се очаква да започне съвсем скоро.
От общината вече стартираха и подмяната на опасните тополи по крайбрежието, които с годините застрашават здравето на хората, тъй като растейки изсъхват и лесно могат да паднат. На тяхно място ще бъдат засадени 7-годишни чинари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ