ВЪЗМЕЗДИЕ! Потрошена пловдивчанка осъди общината заради тротоар

Тротоарна дупка 6 септемри 02

Възрастна пловдивчанка осъди общината да й плати 35 000 лв. като обезщетение за претърпените травми, неудобства и чувство на безсилие след падане на тротоар в район „Тракия“, при което счупила лявата си тазобедрена става. 83-годишната жена била на разходка с внучката си на 14 септември 2022 г., когато се спънала пред блок 143 и полетяла към земята. Изпитала силни болки, не можела да мръдне и била откарана в УМБАЛ „Свети Георги“. Там констатирали фрактурата и последвала операция и дълъг период на лечение, през който жената не можела да се обслужва сама. „По-добре да бях умряла“, казвала тя след инцидента. А преди него жената се грижела за цялата фамилия, готвела и гледала внуци и правнуци.
В хода на делото били назначени експертизи, които доказали, че на тази възраст за пълно възстановяване не може да става дума. Аргументите на градската управа, че жената не е проявила внимание при придвижването си, са отхвърлени. В решението, с което уважат иска на пострадалата пловдивчанка, апелативните магистрати подчертават, че грижа на общината е да поддържа в добър вид обществените пространства.

Така е присъдено обезщетение от 35 000 лв., отделно администрацията ще трябва да плати разноските по лечението от над 2200 лв.

От община Пловдив може да оспорят размера на компенсацията пред ВКС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ