ГЕРБ със светкавична реакция след хода на Петков. Ето какво предлагат

бойко борисов, кирил петков

Преговорният екип от ГЕРБ-СДС за ротацията на властта, в състав Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян предложи днес на „Продължаваме промяната” – „Демократична България” преговорите между двете управляващи коалиции да започнат на 9 март, събота, в 10:00 ч. в зала 232 на Народното събрание.

Това се случи, след като Кирил Петков покани екипа на ГЕРБ на преговори още на 8 март.

„С цел провеждането на конструктивен и резултатен диалог, предлагаме преговорите да започнат по проекта на „Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната” – „Демократична България” и „Механизъм за вземане на решения”, с които разполагате, както и състав и структура на Министерски съвет”, се посочва в позицията на ГЕРБ.

Оттам заявяват на ПП-ДБ, че „основните принципи и приоритети на управление са заложени, както в нашите работни проекти, така и във Вашия меморандум”.

„Считаме, че едва след като и ако постигнем съгласие по споразумението и механизма на управление, можем да продължим съвместно по изработването на законодателната и управленска програми”, допълват от ГЕРБ-СДС.

Те настояват да получат от ПП-ДБ „потвърждение във възможно най-кратки срокове, в рамките на деня”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ