Бащата на Червения пират: Недоумявам, неспособен е да организира кампания за заплахи

червения пират

Бащата на Илко Захариев – „Червеният пират“ не може да си обясни как синът му успява да се замеси в подобен сюжет. Защитата на „Червения пират“ ще поиска той да бъде преместен в психиатрия в Бургас.

Бащата Николай Захариев говори пред БНТ. „Червеният пират“ беше задържан с обвинение за закани с убийство, защото е заплашвал с имейли политици, магистрати, полицаи и обществени личности.

Мъжът разказва, че е разбрал от новините, че синът му е станал един най-известните хора в държавата. От години двамата не поддържали контакт. „През последните десет години сме разделени с майка му. Той остана да живее при нея. Кандидатства архитектура, мислех, че е приет и е завършил. Предполагах, че работи в София. Той не пожела да контактува. Контактува само с майка си“, заяви Николай Захариев, баща на Илко Захариев.

Бащата на Захариев разказва, че не е знаел синът му да се подвизава с прякора „Червения пират“. Според Николай той не е способен да организира такава мащабна кампания за заплахи срещу магистрати и политици.

„Той беше тих и скромен. Много интелигентен. Учеше си уроците, беше отличник. Недоумявам. Не е бил агресивен никога. Говорихме с адвоката, че съм готов да поема грижи за него. Да го приютя да мине през психиатрия и да се възстанови“, допълни Николай Захариев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ