Вицепрезидентът Йотова каза отиваме ли на избори: Желанието за власт е по-силно от всичко останало

илияна йотова

„Има невероятно високо напрежение, нажежени са страстите в самата коалиция и в самото правителство. За първи път днес на глас чух такъв дълбок разрив между Министерството на транспорта и Министерството на здравеопазването. Това показва, че дори вътре в рамките на правителството няма доверие един министър с друг“.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

По думите ѝ изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е тревожно.

„От днешното изявление на г-н Борисов разбирам, че отдолу върви раздаване на постове, сключване на договори за милиарди, вероятно и на нови заеми, раздаване на постове в ключови агенции и министерства, което подсказва, че те до такава степен нямат доверие и предпоставят работата на новия премиер. Не смятам, че ще има нови избори, защото желанието за повече власт, пари, разпределение на регулатори и средства е по-силно от всичко останало“, коментира вицепрезидентът.

По думите ѝ сроковете, които президентът даде за консултации с партиите, са абсолютно разумни.

„Най-естественото беше управляващите партии в коалицията или некоалицията, вече се обърках, да имат общо становище, изработено предварително и да кажат на президента необходимо ни е еди колко си време и след това може да започнат консултациите и връчването на мандатите. Диалог няма дори вътре в тяхната коалиция“, допълни Илияна Йотова, цитирана от СтандартНюз.

Йотова не каза кога президентът ще връчи първия мандат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ