Проф. Рачев: Ротация във времето! В неделя може да мечтаем за джапанки, а най-студеният ден е…

георги рачев

Днешният ден може да се окаже най-студеният поне до първа пролет. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

„Не виждам сняг в близките 2 седмици в ниското. В планините сняг вали с откос. В Пампорово се формира нова снежна покривка, но ще видите какво ще стане с нея в следващите 2-3 дни“, каза още той.

„Днес хладно, утре топло, в неделя пак мечтаем за джапанки. В понеделник ще сме в топлия сектор на циклона, в центъра, на най-топлото място в цяла Европа. Типично мартенско време, посочи още експертът.

На 8 март температурите в столицата ще бъдат около 7-8 градуса. „Чадърчето може да го оставим, особено ако претичваме от ресторант в кафене“, каза проф. Рачев.

В събота и неделя се очаква затопляне с температури съответно 12 и 16-17 градуса. Най-топлото място в Европа ще бъдат Източните Балкани.

В понеделник в София ще бъде между 15 и 17 градуса, а на някои места като Ивайловград, Свиленград и Хасково в понеделник се очакват 18-19 градуса.

От началото на следващата седмица обаче отново ще има валежи. В сряда и четвъртък се очаква захлаждане.

„Типично мартенско време, мъжете да не се отпускаме, жените ни поддържат в тонус да не мислим, че всичко сме оправили, имаме да правим още много неща за прекрасните дами“, каза климатологът проф. Георги Рачев.

Времето е дерогация и комбинация, променя се непрекъснато и така ще си върви, един вид ротация, каза климатологът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ