Бомбата гръмна от ДБ: Асен Василев е грешно име! В момента е министър Еврозона

payimage-618388

Първо ще обсъдим реформите и регулаторите, после министерските постове. В документа на колегите от ГЕРБ има идеи, които си заслужава да бъдат обсъдени. Заглавието няма значение, важно е съдържанието. Очаквам със здрав разум и отговорно поведение да се разберем.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

За да можем да стигнем до обсъждане на структурен състав на МС, ние първо трябва да установим наличието на политическа база за излъчването му. Първо са реформите. Търсим ясен ангажимент и какво можем да очакваме, посочи още той, цитиран от Блиц.

„Името на финансовия министър в момента е министър Еврозона. Месеци преди решителния момент, в който очакваме благодарение на усилията на Асен Василев да се отворят два прозореца – на макроикономическите показатели и на политическата воля в Европа да ни приеме в еврозоната.

Месеци преди този прозорец да се образува и да реализираме тази стратегическа цел да сменяме човека, който доведе до възникването на този прозорец, защото това е заслуга на Асен Василев, граничи с много трудно обяснимо поведение“, коментира той евентуалната смяна на Асен Василев.

През последната седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се изказа против съпредседателят на „Промяната“ Василев да остане в кабинета и дори предупреди, че няма да може да работи с такова правителснтво.

На здрав разум и отговорно поведение се надява Иванов по време на преговорите с ГЕРБ довечера.

„Здрав разум означава разбиране, че България може да се стабилизира само ако продължим реформите. А за да можем да ги продължим, трябва ясно да се ангажираме с тях, както ние предлагаме. Това е е елементарен здрав разум и се надяваме да го проявим.

Иначе всички теми са на масата, всичко ще обсъдим, но трябва да започнем с разговора за това какви реформи сме готови да направим особено по отношение на борбата с корупцията, правосъдието и регулаторите“, коментира Иванов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ