Заради ремонт на жилище: Проститутка изостави детето си, сега го иска обратно

Преслава бебе

Жрица на любовта изостави 2-месечното си дете в Пловдив, след което размисли и си го поиска обратно. Бебето, обаче, вече било дадено на приемно семейство.

В началото на годината между проституиращата жена и бащата на детето възникнал скандал. Майката тръгнала за София и изоставила 2-месечното бебе. На 3 януари се самосезирал отдел „Закрила на детето“ и по отношение на малолетното дете била предприета полицейска закрила за срок от 48 часа.

Преценено било, че е удачно бебето да бъде временно настанено в приемно семейство и е издадена процесната заповед. При разпит бащата заявил, че жена му заминала за София след възникнал скандал, заради това че проституирала, а той не бил съгласен с това.

Самата майка заявила в проведената беседа, че проституира, тъй като имала нужда от пари за ремонт на жилището, в което живеела. Освен това видно от писмо, изпратено от личния лекар на детето по искане на административния орган, детето е довеждано само два пъти за детска консултация. Лекарят установил, че не наддава както трябва, има данни да е било прегледано от друг лекар, който е установил „вродена хипертрофична пилорна стеноза“, но нямало данни дали е изпратено някъде и какво е препоръчано. От направени изследвания бил установен анемичен синдром, което кореспондирало с посочената диагноза, като след изследванията и консултациите майката не била водила детето на друг преглед.

Майката обжалвала пред съда заповедта за настаняване на 2-месечното бебе в приемно семейство. Магистратите, обаче, отхвърлили жалбата. Според тях приемното семейство е в най-добър интерес за детето. От доказателствата се установява, че лицата от приемното семейство имат възможност и желание да полагат адекватни грижи за бебето.

„В случая е важно да се съхрани физическото и психично здраве на детето, а с оглед поведението на майката, и по-конкретно изоставянето на детето, данни за проституиране, неглижиране на здравните грижи, от които детето очевидно се нуждае и т.н., се налага извод, че целта на наложената временна мярка е именно тази – да съхрани живота и здравето на детето и да елиминира във възможно най-голяма степен риск от изоставяне и риск от неглижиране.
Наложената със заповедта мярка за закрила е временна. Съдът постановява директора на „Социално подпомагане“ в Пловдив в едномесечен срок от издаването на заповедта да направи искане до Районния съд, което в случая вече е направено. Решението на административните магистрати подлежи на обжалване пред ВАС. 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ