Кольо Колев: ПП-ДБ са в слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати

payimage-618668

ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, „Възраждане“, ИТН, а вероятно и с нови политически формации. Това каза в интервю за БНР социологът от „Медиана“ Кольо Колев.

„До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията. До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството – безпрецедентно ниски оценки.“

Като „нечистоплътно внушение“ социологът определи налаганото мнение, че „резултатите ще бъдат същите“.

„Пропагандата доста добре работи – за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически.“

Колев е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и „при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне“ и „именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото“.

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев в предаването „Преди всички“. Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

„Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията.“

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат „плачевни“, поради което те имат „един-единствен шанс – отстъпление“. В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че „едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция“ и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ