Съпругът на загиналата Янита: Детенцето ни има рожден ден. Как да й кажа, че майка й е звездичка?!

171022369954124

Нямам сили да кажа на децата си за майка им. Това сподели пред бТВ съпругът на загиналата в събота при жестока катастрофа край Бургас Янита Пепелянкова. Знам, че и това трябва да стане, добавя Иван Дошев и с мъка успява да сдържи сълзите си.

След подобна загуба човек трудно събира сили, но съпругът на слънчевата Янита сам ни потърси в желанието тя да не става просто част от статистиката, уточнява кореспондентът Лора Стаматис.

Инцидентът става посред бял ден на прав участък от пътя Бургас – Средец. При челен удар на два автомобила 33-годишната Янита, която седи на предната седалка, загива на място. Пострадали са двете й дечица – на пет и на осем години. С различни наранявания са приети в болницата. Пострадала е и майката на загиналата учителка.

„Няма опасност за живота на децата. Състоянието им е стабилно. Лечението продължава, но психиката им е разбита“, разказва Иван Дошев.

„Подготвяхме се за рождения ден на малката ни дъщеря. С голямо нетърпение го очакваше, но се случи неописуемото. На следващия ден трябваше със сълзи на очи да организирам погребението на майка й, а след това с усмивка на лице и с торта на ръце да се кача в болничната стая, където да посрещнем дългоочаквания за нея ден. От своя страна тя ме пита къде е майка й“, добавя той.

„Видял съм какво ли не в професията си. Бил съм свидетел на разбити семейства, съдби, мечти… Бил съм до хората в най-лошите им моменти, изживявал съм болката им, но затова не бях готов“, споделя мъжът.

„Съпругата ми беше човек с високи ценности и морал. Винаги се е стремяла да помага на всеки с каквото може“, добавя той.

„Няма да може повече да я видя, да си кажем нещо, но тя беше човек за подражание. Правеше каквото може, за да живеем в по-добра среда“, казва Дошев.

„Били при прабабата на децата ми в село Константиново. Прибирали се към Бургас. От свидетели, които са се движили зад автомобила на Атанас, разбрах, че минути преди инцидента е криволичил по пътното платно, като е навлизал в насрещната лента. Можел е да предизвика трудно ПТП, но е връхлетял за жалост върху съпругата и децата ми“, каза оше той.

Днес близките на Янита се прощават с нея.

Пред Нова телевизия пък опечаленият мъж сподели, че тъщата му е много зле психически след катастрофата, при която загубва дъщеря си.

„Шофьорът, блъснал колата им, дори не ме е потърсил. Дойде на крака в спешния кабинет, нямаше наранявания. Потърсих ви, защото искам да има широк обществен отзвук, достатъчно инцидента станаха в държавата ни. Погуби се един млад живот, настоявам за справедлив процес и този човек да поеме отговорност за смъртта на съпругата ми”, каза Иван Дошев.

След като кореспондентът Цеца Алексова го пита дали причината за криволиченето на автомобилът, който блъска челно колата на тъщата му, не е внезапно влошаване на здравословното състояние на шофьора или пък вниманието му е било отнето от нещо, съпругът на Янита отговори, че на този етап не смее да твърди нищо.

„Не желая случаят да се потули. Искам справедлив процес и този човек да поеме отговорността за смъртта на съпругата ми и болката, която причини на децата ни!“, добавя той.

Иван Дошев сподели, че от разговор с тъщата си е разбрал, че трагедията е станала за секунди. „Видяла е какво се е случило със съпругата ми, но предприела действия да спаси децата. Не сме водили друг разговор, защото е срината тотално“, добавя той.

„Днес в 12 часа е погребението. Лекарите ми обясниха, че децата ще останат под наблюдение в болницата. Изписването може би ще е утре“, разказва опечаленият мъж.

„От този човек, който предизвика тази трагедия, искам само да се изправи и да поеме отговорност“, добавя той.

На въпроса какво наказание иска за виновният шофьор Дошев отговаря, че ако получи доживотна присъда, ще е справедливо.

„След като съобщя на децата си за Янита, психиката им ще е разбита. Думата майка вече няма да присъства в речника им, а по-лошо от това не знам какво може да има“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ