Костадинов разтърси ефира на БНТ: Дали тръгваме срещу Радев?! Това беше скрит държавен преврат

костадин костадинов

„Дали тръгваме срещу президента Радев ли? Ние казваме само обективната истина за някого, не тръгваме по никакъв друг начин срещу никого!“ -това заяви лидерът на ПГ „Възраждане“ Костадин Костадинов в отговор на въпрос дали от партията водят открита битка срещу Румен Радев.

„Още миналата година президентската институция не подкрепи желанието на българите да се свика референдум. Румен Радев два пъти ни отказа.

В парламента мнозинството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ отхвърли референдума с обяснението, че противоречи на конституцията. Решението на Народното събрание беше незаконно!

В нашата жалба ние изрично искахме Конституционният съд да се произнесе по въпроса. Конституционният съд отказа да се произнесе, заобиколи конституцията и я наруши. Това беше скрит държавен преврат“, каза Костадинов в сутрешния блок на БНТ.

„Ако утре се приеме закон, с който се обяви, че са законни убийствата по улиците, какво ще стане?

Решенията, които се взимат в парламента, са изцяло срещу български национален интерес!“, категоричен бе Костадинов, който посочи като пресен пример за това решението за отхвърляне на референдума.

„Конституционният съд заобиколи Конституцията, след това директно я наруши, като отказа да се произнесе по нашата жалба, с което на практика потвърди и нашите мотиви с искането си към него. Но понеже той получи поръчка да наруши конституцията, затова и впоследствие просто отказаха да се произнесат.

В правото има давност, а тук говорим за престъпление! Това е престъпление! Това е държавен преврат, а за него давност няма!

Въпросните 11 конституационни съдии са престъпници и трябва да лежат в затвора! Само Янаки Стоилов не попада в тях, тъй като неговата позиция беше различна.

И нещо много интересно ще кажа – в деня преди ние да отидем в Конституционния съд, там беше американският посланик. Колата му беше отпред.

Това какво означава според вас? Не можем да гадаем, нали… Но нормално ли е чуждият посланик да отиде в българския конституционен съд в деня, в който се внася подобна жалба?

Това може да се случи само и единствено, когато това касае тяхната държавата – такава е ролята на посланика. Това не е защитаване на българския национален интерес!

Не е ли скандално това, че чужд посланик, при това на САЩ, отива в Конституционния съд?!

Моят кабинет се намира на 100 метра от Министерския съвет и ако не всяка седмица, то през седмица отпред има коли на американски посланици. Истината е ясна – нас ни управляват директно от САЩ, от администрацията на Байдън.

И това не е моя теза. Каза го и Кирил Петков в онзи запис, в които стана ясно, че се коментират назначенията у нас с представители на американските служби!

Ние от „Възраждане“ градим мостове и се гордеем с това, а не рушим паметници и международни отношения, ние ги изграждаме. Русия ни определи като неприятелска страна, заради това, че България предприе неприятелски действия.

Искаме да имаме партньори, не господари. Такава е и разликата между нас и всички останали. България самостоятелно реши да наложи санкции спрямо Русия, никой не ни е карал да го правим. На нас ни беше казано да го направим, но формално беше представено като наше самостоятелно решение“, уточни още Костадин Костадинов.

И накрая припомни, че от партията му от началото на годината са учредили 12 нови организации и резонно попита: „Защо това не е новина? А е новина, че сме изключили четирима общински съветници?!“.

„Ние с партия с кауза и с идея, с идеология. Единствената партия с идеология в България! Утре мен може и да ме няма тук, всичко се случва, но „Възраждане“ ще продължи да съществува, защото каузата и идеята са над всичко!“, заяви той.

Костадинов сподели също, че „се гордее“ с това, че представители на „Възраждане“ са били в Русия за участие във форум, организиран от партията на Владимир Путин „Единна Русия“.

„Форумът е бил посветен на „борбата с модерните практики на неоколониализма“, посочват от „Възраждане“. В него са участвали представители от 44 държави.

Речи на форума са произнесли Коста Стоянов и Ангел Георгиев от „Възраждане“ като и двамата са се застъпили за правото на независимост на всички държави и са осъдили всички форми на колониализъм и неоколониализъм, посочват от партията.

На въпрос ще издигат ли кандидатура на Петър Волгин, каквито писания бяха тиражирани из медиите в последно време, Костадинов отвърна, че към момента не са водили разговори с него, но ще има десетки номинации.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ