Мистерия! Отложиха опелото на проф. Митов за спешна аутопсия. Резултатите са смразяващи

collage

Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на професор Марио Митов от ЮЗУ.

Той почина внезапно на 18 март, на 61-годишна възраст. Проф. Митов е дългогодишен преподавател в катедра „Химия” към Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Близките му обаче отложиха погребението и настояха за аутопсия.

Във вторник, след техен сигнал и искане за аутопсия, полицията е иззела трупа на професора, приготвен за опелото, за да бъде насрочена аутопсия. Целта е да се изключат всякакви съмнения около внезапната му смърт.

Междувременно полицията и прокуратурата установяват къде е бил професор Митов часове преди да издъхне и от какво е тази черепна травма.

След направената аутопсия, лекарите са категорични: такава травма се получава при директен удар, падане, или ако нещо е паднало върху главата му .

Аутопсията продължила няколко часа, уточнява Struma.com

Коментарите в града, където да хората са подплашени и озадачени, са, че е издъхнал внезапно, но официално никой не каза каква е причината за смъртта му.

Единственото нещо, което се знае около трагичната кончина на професора е, че той се е почувствал зле в неделя след Прошка. Съпругата му, която работи като звукорежисьор в радио, е поискала да бъде кремиран.

Проф. Митов е роден на 2 март 1963 г. в гр. Свищов. Завършил е с отличие Националната хуманитарна гимназия в Благоевград.

Дипломира се с отличен успех като инженер-химик по специалността „Електрохимични производства и източници на ток“ във ВХТИ – София през 1985 г.

Проф. Митов четеше лекции по „Обща и неорганична химия“, „Физикохимия“, „Електрохимия“ и други специализирани курсове в Природо-математическия факултет на Югозападния университет, чийто заместник-декан беше.

Има множество участия на национални и международни научни форуми, автор и съавтор е на над 110 научни публикации, широко отразени в световната научна литература.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ