Нинова: Такова чудо не съм виждала! Знаете ли Кирил какво ми казва, като ме види сега

корнелия нинова

Ситуацията изглежда като агония. Има пет думи, с които можем да я опишем. Това е страх, алчност, предателство, безотговорност и агония. Една част от сглобката се страхува. Това е Борисов. Страхува се от възмездие, от търсене на отговорност. От рехорма, която ще размрази Барселонагейт, чекмеджета и т.н. Това е единствената му движеща сила, но и желанието да оцелее в политиката.

Това коментира пред бТВ Корнелия Нинова.

Втората дума е алчност, защото според нас ПП и ДБ се заслепиха от алчност. Те искат сега и веднага да вземат всичко. Третата дума е предаталство, защото и двете групи предадоха своите избиратели, казаха, че няма да работят заедно, но седнаха на една маса. Четвъртата е безотговорност, защото няма нито едно решение, което да е отговорно към България и към народа за тези девет месеца. И на последно място е агония, защото това гледаме всеки ден, коментира тя.

Такова чудо не съм виждала. А дълго време съм в политиката и съм видяла какво ли не. Но такава загуба на човешко достойнство и политически морал не съм виждала, коментира тя.

Ако сега има избори, очаквам нещо различно от това, което е сега. Да се казва, че изборите нищо няма да променят, е грешка, защото така отричаме правото на хората да се произнасят. Дайте тогава да зачеркнем изборите и да управляваме с декрети, коментира тя.

Избори трябва да има и съм убедена, че резултатът няма да е същия. Няма как хората, които заложиха на ПП да не са разочаровани от това предателство. Няма как хората, които са подкрепяли ГЕРБ да не са разочаровани от това, че Борисов жертва партията в името на личното си оцеляване. Няма как това да не се отрази на изборния резултат, коментира Нинова.

ПП-ДБ е сложен партньор. Но когато ние управлявахме заедно такив аскандали не е имало. На Борисов думата не тежи, тя е евтина, а Кирил вярваше на моята, не се съмняваше в мен. Дори сега като се срещаме и си говорим ми признава, че при нас знаеше, че аз като кажа „да“, значи е „да“, а кажеш ли „не“, няма смисъл дори да се опитваме. Докато сега той не може да вярва на Борисов, там мнението се сменя на ден по три пъти, коментира Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ