Председателят на СДС Румен Христов: Много е динамична ситуацията на преговорите. А егото…

payimage-606726

В България рано или късно ще има пълно обединение на десните политически партии, въпреки че, „през последните 35 години показахме, че понякога егото е по-силно от общото“. Това заяви в Ловеч председателят на СДС Румен Христов, който присъства на възпоменателното поклонение в памет на жертвите на комунистическия режим у нас.

Румен Христов обясни пред БНР, че разговорите в посока обединение на десните политически партии не са спирали.

„Това е много трудно. Десните представляват хора – индивидуалисти, хора с качества, хора с мнение, често различни и освен това, за съжаление, през тези 35 години показахме, че понякога егото е по-силно от общото. Трябва да го преодолеем това нещо и ще стане рано или късно, според мен. Понякога обединението става трудно, но ние сме членове на голямото европейско семейство ЕНП. Там сме заедно с най-голямата партия – ГЕРБ, и най-старата партия – СДС, но там също са ДСБ, сега Христо Иванов даде заявка за присъединяване към ЕНП, така че това е нещо, което ни обединява, а то е на база на идеология, на база на политики и програми, които отстояват десните. Аз смятам, че десните са прогресивните сили и след дългото престъпно комунистическо управление България има нужда поне от 45-годищно дясно и проевропейско, прозападно управление, за да се върнем в лоното на демократичния свят“.

Лидерът на СДС отказа да коментира ситуацията около преговорите за съставяне на правителство и ще се стигне ли до споразумение между ПП- ДБ и ГЕРБ – СДС.

„Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, така че да коментирам предварително не е коректно. Има преговорен екип. Много е динамична ситуацията и тези хора, които са в преговорния екип са упълномощени да говорят“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ