Деница Сачева унищожи ПП-ДБ с разкрития за натиск и пазарлъци: Тия са насилници №1

Екранна снимка (1678)

Може би решението на държавния глава да даде третия мандат е някакъв знак към БСП, аз така го разчитам. Ние заявихме много ясно, че не участваме в третия мандат. Това заяви Деница Сачева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, в ефира на bTV.

Изключително неприятно е, че трябва отново да се дават пари за избори. До момента отиде вече повече от половин милиард за избори и това не е добро решение за България. Но и правителството, което не може да произведе нищо полезно за България, ще струва твърде скъпо, добави още Сачева.

За ГЕРБ-СДС нямаме изисквания дали изборите да бъдат 2 в 1 или да бъдат отделени. Решението е изцяло в правомощията на държавния глава, уточни още заместник-председателят на ГЕРБ-СДС.

Карикатуристът Христо Комарнитски сигурно е доволен от изпълнените мандати на ПП. Така реагира Деница Сачева на карикатура с изпълнените и неизпълнените мандати, показана в ефир.

„Непрекъснато се фокусираме върху това, което не е съществено – някакви знаци, дати, мистични неща. Трябва да говорим малко повече за съдържание. Фокусирахме се върху това, че Конституцията е идея фикс и е универсално решение за страната. Всеки път, когато водим този разговор, основаващ се на подобен тип безсмислени провокации, рано или късно попадаме в капана на илюзиите“, категорична е Сачева. И добави:

„Ако обръщахме малко повече внимание на дългосрочните и важните решения, щеше да е различно.

Уморих се през последните три години да бъда принуждавана да приемам неща, които не са добре обмислени и разумни под угрозата, че ще бъда обвинена, че съм статукво, мафия и какво ли още не. Колегите от ПП-ДБ са много вокални, когато говорят за домашното насилие, но по отношение на служебното насилие, което те непрекъснато упражняват определено са №1.

За себе си мога да отговоря, че приех голяма част от промените в Конституцията с ясното съзнание, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, но не и защото имах абсолютното вътрешно убеждение, че всички промени ще бъдат полезни и работещи. Непрекъснато променяме закони под натиск, че те трябва да бъдат променени заради конкретен човек, който не ни харесва“, каза тя.

Приех голяма част от промените в Конституцията с ясното съзнание, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, но не и с вътрешното убеждение, че те ще бъдат работещи.

Колегите от ПП непрекъснато упражняват служебно насилие. Не е нормално три години да говорим за това колко е важно да се приеме тази Конституция и в момента, в който това се случи, всички започват да обясняват как тя има някакви проблеми, капани и т.н. Не можем да се въртим постоянно в този кръг от безсмислие!

Хората, които са в момента в листите на кандидатите за премиери, са избрани с гласовете на всички партии. Слава Богу, все още в България хората, които не искат да стават министър-председатели, са мнозинство, каза още Сачева.

По думите ѝ ГЕРБ-СДС са влезли в преговорите с ПП-ДБ с намерения за постигане на поразумение.

„Това споразумение трябва да отчита интересите както на ГЕРБ-СДС, така и на нашите избиратели. Не можем да работим под непрекъснат натиск и упреци за това, че някой от нас едва ли не трябва да се доказва не пред кого да е, а пред Кирил Петков и Асен Василев, че можем да работим в управлението.

Написахме 7 страници, които Кирил Петков нарече вчера „щуротии“. Ние влязохме с принципи и казахме споразумение, механизъм за взимане на решения, споделена отговорност в правителството. Очевидно колегите не ги устройваха тези принципи, те започнаха „дайте да разделим енергетиката на министър и на БЕХ“.“, допълни Деница Сачева.

На въпрос каква е възможността Росен Желязков да бъде премиер на България, Деница Сачева отвърна така:

„Възможността Росен Желязков да бъде премиер в служебен кабинет, е нулева. Не желаем в служебния кабинет да има фигури, които по някакъв начин да са свързвани с ГЕРБ, за да има честни избори. Надявам се този път да има наистина висока избирателна активност и взети решения за бъдещето на България.

Всичко, което сме казали, сме го изпълнили! Кирил Петков непрекъснато говори за сделки. Това не е пазарна демокрация, няма сделки и оферти в политиката. За нас е ясно кой е лидерът там и това не е Кирил Петков! Това са абсурдни неща!

Асен Василев буквално счупи телефона на г-н Борисов от звънене, после дойде сам в кабинета му, и не доведе със себе си Кирил Петков, категорична е Сачева.

Над никога не може да има чадър, включително и над политиците от „Продължаваме промяната“. Разделителната линия е между разум и глупост! За съдебна реформа съм и за това съдебната система да бъде независима от какъвто и да е било политически натиск.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ