Можеше днес да е жив! Излезе истината за стадиона, на който мълния уби 11-г Венци

венци

Седем месеца след като мълния уби дете на стадион в Русе, все още не се знае има ли виновни. Терените на спортния комплекс обаче нямат гръмоотводи.

Това са установили експерти от Дирекцията за национален строителен надзор. Експертизи по делото показват, че част от мълниезащитата на спортен комплекс „Дунав” е липсвала. В същото време доклад на общината сочи, че почти няма спортна база в Русе, която да е защитена.

30 август 2023 г. По време на тренировка мълния удря две деца. Лекарите успяват да спасят живота само на едното. Майката на Венци, който загуби живота си само на 11 години, все още няма сили да застане пред камера, но намери смисъл, да ни изпрати съобщение.

„Мерки не бяха взети досега и, ако цената, която трябва да се плати, е животът на детето ми – много жалко. И да ,всеки казва „На мен не може да се случи”. След като се случи, вече е късно за равносметки и констатации. Детето ми няма да се върне, но може да помогнем на други деца”, пише в писмото си до Нова тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ