Главчев след срещата с Радев: За министри ще търся експерти, отдалечени от политическите сили

payimage-621399

Посоченият от президента Радев за служебен премиер на страната Димитър Главчев призна пред журналисти след срещата си с държавния глава на „Дондуков” 2, че е имал „много сериозни колебания” дали да приме поста на служебен министър-председател, но в крайна сметка е преценил, че ако не го направи, е имало риск държавата да изпадне в конституционна криза.

Пред журналистите той подчерта, че кабинетът, съставен от него, ще се придържа към евроатлантическия път на България, и, освен организацията по провежданено на изборите, ще работи и за това да не се „замразяват” процесите по влизането на България в еврозоната и сухоземния Шенген.

На въпрос за изборите Главчев посочи, че ще се стреми към избори 2 в 1, за да се спестят най-вече средства и време на избирателите.

Относно проектосъстава и структурата на Министерски съвет Главчев обясни, че тепърва започва разговори с потенциалните министри, отбелязвайки, че Асен Василев със сигурност няма да бъде финансов министър в кабинета му, предава novini.bg.

Ще търся министри, които са експерти, равно отдалечени от всички политически сили, увери той.

Кандидатът за служебен министър-председател беше попитан и какво мисли за думите на Борисов, който през седмицата заяви, че няма да допусне Росен Желязков и Димитър Главчев да бъдат назначени за служебни премиери. Според него този въпрос трябва да бъде отправен към лидера на ГЕРБ и самият Борисов да обясни какво е имал предвид.

Доста отдавна не съм се чувал с Борисов. За последно се видяхме на 28 юли м.г. в парламента, когато ме избраха за председател на Сметната палата, отбеляза Главчев.

Допълни, че още в понеделник ще подаде заявление за излизане в неплатен отпуск като председател на Сметната палата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ