Напрежение! Каракачанов контрира Румен Радев: Парламентът може да избере Маринов и без указ!

Каракачанов-10-1280x982

Комисар Младен Маринов може да бъде назначен като вътрешен министър и с директен избор на Народното събрание, без президентът да е подписал указа за освобождаването му като главен секретар на МВР. Това обяви пред журналисти вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Силовият министър откри годишната конференция на началниците на военните полиции на страните – членки на НАТО в Гранд хотел „София”.

За горещата тема Каракачанов обясни, че по Конституция министрите се избират от парламента. Подписването на указа е второстепенен акт, който може и да се забави. По закон няма хипотеза, при която човек, който иска да напусне даден пост, да не бъде освободен от него, коментира Каракачанов.

Според него най-добрият начин казусът да бъде решен е чрез диалог между институциите. Отказът на президента Румен Радев да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов и да се срещне с Коалиционния съвет на управляващата партия, Каракачанов определи като „политическо заяждане”.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ