Нещо тревожно се случва с времето! Проф. Рачев алармира: Това вече не е нормално

проф георги рачев

Термичен шок ще преживеем! Ще се стресираме! А стресът ще се изрази в един студен фронт, който обаче вече е отминал България. Оказва се, че захлаждането няма да доведе до съществени валежи. Така започна прогнозата си за времето за следващите 14 дни проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

Поне до 10-11 април ще е топло, даже горещо. Сутринта видях, че люлякът пред офиса е започнал да цъфти. На 2 април е малко раничко за това, а на други места в Южна България той даже вече е прецъфтял.

Следващата неделя можем да очакваме 25-24 градуса. Извинявайте, 7 април ще е?! Не може да е нормално! Но и днес ще е така – около 21, добави още климатологът.

„В четвъртък ще има един студен фронт, но не се очакват съществени валежи. Надявам се втората половина на април да има и валежи, защото това би било най-нормалното нещо, а и има нужда.

В София вероятността да бъде много топло е налице. Днешното захлаждане от 30 на 23 през април няма да се усети особено.

Четвъртък и петък ще е малко по-хладно – денонощни температури над 13 градуси, което е типично не само да се спре парното, но и за ранно лято. След което настъпват едно захлаждане – говоря за следващата събота и неделя, но имам предвид 18-19 градуса.

В Пловдив също ще е много свежо. Даже, ако трябва да илюстрирам за какво става дума, ще кажа, че отново минаваме на това облекло тип зелка, при което постоянно махаш и слагаш дрехи, в типичния си хумористичен стил поясни проф. Рачев.

Снимките от плажа на Бургас говорят за това, че все едно е лято. А слънцето по това време, с ултравиолета, който има, е подходящо за събиране на вит. Д. Само 15 минути слънчеви лъчи на лицето дава възможност за синтезиране на вит. Д в организма, колкото е дневната нужда, без да имам предвид храната.

Във Варна също ще е топло. Може би до следващата сряда – четвъртък, особено по обедно време, ако нямаш какво да правиш, можеш да се разхождаш. Типично слънчево време. Каквото ще е и във Велико Търново. Като цяло ни очаква много хубаво време и пак подчертавам – засега не се очертават сериозни валежи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ