Мъж почина след катастрофа с гранична полицайка. Близки: На смъртния акт пише…

432865611_10232475573462212_7917670591303391334_n

56-годишен мъж почина при мистериозни обстоятелства в Елхово. Христо Карски е издъхнал няколко часа след катастрофа, при която е ударен от гранична полицайка. Действията от страна на органите след смъртта му обаче карат близките му да се съмняват, че случаят ще бъде прикрит и потулен.

Инцидентът е станал на 29 март, а мъжът още не е погребан. Роднините му настояват за втора аутопсия, която да установи точните причини за смъртта му.

Флагман.бг се свърза със сестрата на починалия – Неда Карска, за да разкаже повече за случая.

„На 29 март, малко след 12 ч. на обяд, е станало ПТП в Елхово. Брат ми се е движел с личния си автомобил по път с предимство. На кръстовището на ул. „Камчия“ с ул. „Царибродска“ автомобил, управляван от Поля Иванова, не спира на знак STOP, дори не намаля скоростта, връхлита колата на брат ми и я удря от лявата страна – шофьорското място. Както се вижда и на снимките, там са пораженията по колата на Христо. Брат ми е едър човек, вероятно е притиснат от колана или от вратата. Съдебният лекар също описва, че брат ми има наранявания от лявата страна. На място пристига екип на Бърза помощ, който обаче дори не е прегледал брат ми, въпреки че е потърпевш. Има свидетели, които казват, че му е прилошало, имало е пяна около устата му. А най-шокиращото е, че жената, която го е ударила, три пъти е поискала да му бъдат направени проби за алкохол, тъй като е залитал и говорел несвързано. Това не смятате ли, че е нормално след катастрофа? Състоянието му е било вследствие на удара“, разказва Неда Карска.

Тя споделя още, че пробите за алкохол са били отрицателни. На място само са му дали вода, след което спешният екип си е тръгнал, твърди още сестрата на починалия. Мъжът се прибрал вкъщи, но тъй като не се чувствал добре, помолил негов съсед да дойде да остане при него, страхувал се да не се влоши състоянието му. Сутринта в 6 ч. на 30 март комшията го е намерил мъртъв – паднал на земята.

„Той се обадил на тел. 112, пристигнала е д-р Николаева от Спешния център. Въпреки че тя е знаела, че брат ми е участвал в ПТП, не е направила връзка със смъртта му и катастрофата. Не е назначила и аутопсия, не е повикала и следствен екип, който да установи от какво е настъпила смъртта“, твърди Карска. Тя е адвокат и е добре запозната с всички действия, които трябва да се предприемат при подобни ситуации. В 10:30 ч. тя вече е била в Елхово и попитала д-р Николаева от какво е настъпила смъртта и защо няма назначена аутопсия. Получава отговор, че това трябва да се заяви от близките. Точно това прави почернената сестра. От Спешния център са й отговорили, че специалната линейка пътува от Ямбол.

„3 дни чаках, тя така и не пристигна. Накрая, на 1 април, ангажирах частна линейка, която закара брат ми в Сливен за аутопсия, според която смъртта му няма общо с катастрофата. Ходенето по мъките продължи и там. На 2 април издадоха смъртен акт – документ с невярно съдържание, тъй като на него пишеше, че брат ми е починал на 1 април. Според мен се опитват да разделечат времето от ПТП до настъпването на смъртта.Смятам, че е оказано влияние на съдебния лекар, защото граничната полицайка Поля Иванова има връзки. Нейните проби за алкохол също са отрицателни, но няма тест за наркотици“, твърди още Неда Карска.

Според нея са допуснати много нарушения от страна на лекарите и не може да си обясни защо не е направена аутопсия веднага, след като е намерен мъртъв. Може да удушен, отровен, той все пак е починал вкъщи, това е недопустимо, ридае почернената сестра.

Христо Карски все още не е погребан. Трупът му е в хладилна камера в Бургас. Близките му ще поискат от прокуратурата да бъде назначена втора аутопсия и експертизата да покаже от какво е настъпила смъртта. Те настояват това да се направи в Бургас, за да няма натиск и влияние.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ