Броени часове! Росен Желязков свиква депутатите на извънредно заседание заради Главчев

payimage-609152

Народното събрание ще заседава извънредно на 9 април 2024 г. от 09:00 часа. Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента на 9 април от 09:00 часа. Разпореждането е на основание чл. 78, т.1 от Конституцията.

В дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента на Република България.

Тази вечер изтича срокът на кандидата за службен премиер Димитър Главчев да промени състава на предложеното от него служебно правителство, предава Трибюн.

Миналата седмица президентът Румен Радев заяви, че във вторник (09.04) ще издаде укази за назначаването на служебното правителство и насрочване на избори „2 в 1“ на 9 юни – европейски и парламентарни.

Димитър Главчев предложи проекта на структура и състав на служебен кабинет на 5 април. Това се случи в сградата на президентството в присъствието на държавния глава Румен Радев и представители на парламентарно представените политически сили.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ