Пред погледа на мама: Григор Димитров започна с победа участието си в Монте Карло

григор димитров

Григор Димитров победи представителя на Монако Валентин Вашро с 2-0 (7:5, 6:2) пред погледа на майка си в среща от първия кръг на турнира в Монте Карло. Двубоят бе първи между двамата досега, първи от сезона на клей, и продължи точно час и половина.

Първият сет не започна добре за Гришо и той допусна пробив, след като поведе с 30:0. Българинът обаче успя да си върне загубеното още в следващия гейм и изравни при сервис на съперника. Последва размяна на геймове. При 5:4 Григор Димитров пропусна чудесна възможност да реши всичко и позволи на съперника да изравни (5:5). Гришо стигна до сет пойнт и в 12-ия гейм, но този път се възползва и спечели частта със 7:5.

Втората част започна равностойно с размяна на геймове, докато Григор не проби за 3:1. След това българинът затвърди постигнатото за 4:1. Играта продължи гейм за гейм. При 5:2 в своя полза Гришо записа още един пробив и сложи край на мача с 6:2, предава Блиц спорт.

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу победителя от срещата Миомир Кезманович (Сърбия) – Матео Беретини (Италия).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ