И Диона под ударите на закона: Повдигнаха ѝ обвинения за кокаина, грозят я до 3г затвор

диона

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Денислава Сашова, по-известна като Диона, за шофиране след употреба на наркотично вещество, съобщиха от СРП.

Певицата е обвинена за това, че на 24.01.2024 г. около 04,00 часа е шофирала лек автомобил, марка „Порше“ по ул. „Даскал Стоян Попандреев“ в гр. София, когато е спряна за полицейска проверка. Полицаите й направили Drug Test 5000, който отчел положителен резултат. След това Диона е придружена до болница, където дала проби за изследвания.

Резултатите от химико-токсикологичната експертиза показали, че певицата е шофирала след употреба на кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

(3) (Нова – ДВ, бр. 21 от 2000 г., изм. – ДВ, бр. 74 от 2015 г., доп – ДВ, бр. 67 от 2023 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, установена по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева.

Предстои делото срещу Диона да продължи в Софийски районен съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ