Кичашки: Лена, Коцев не изглежда никак невинен, дори и да си го представяте като херувимче небесно

payimage-591861

„И най-големият престъпник да беше Живко Коцев, какъвто той не е, то му е изписано на лицето…“ Това казва Лена Бориславова, притежател на юридическа диплома. Едно време за такива приказки – да определяме кой е престъпник и кой не по антропологични белези – можеха да те скъсат на всеки изпит, от конституционно право, до наказателно право и процес.

Но проблемът не е юридическата некомпетентност. В днешно време кой ли не взе юридическа диплома, приемаме, че ще живеем в некомпетентно време и това е. Проблемът е, че зад това изречение можем да открием цяла стройна идеологическа рамка. Това е онова течение в правната мисъл, което определяше хората като „подчовеци“ по външния им вид. И г-жа Бориславова може и да не знае кой е Чезаре Ломброзо, но очевидно плътно му следва отречените разбирания.

Преди сто и десетина години по света тръгна една чума – чумата на евгениката. Тя определяше, в кратце, кой е годен и кой не, кой е достоен и кой не, по генотипа му и външния му вид. Хиляди хора с увреждания, просяци и дребни престъпници бяха принудително стерилизирани, за да нямат поколение, което се е смятало, че ще бъде също толкова дефектно като тях. В последствие тази псевдонаука даде фундамент за расовите престъпления на Нацистка Германия.

Не, уважаема Бориславова, по лицето на никой не му личи дали е престъпник или не. Личи му по доказателствата. В тоя случай вашият Коцев не изглежда никак невинен, дори и да си го представяте като херувимче небесно. Да не говорим, че в цялото си телевизионно участие обяснявахте кое било скандално за обществото и как гражданското общество било възмутено и от какво. Последно като проверих член първи от живковата конституция го отменихме и изрично записахме в действащия Общ закон, че никой няма право да си присвоява народния суверенитет. А вие това правите постоянно.

Това е положението, уважаеми дами и господа. Това ни е юридическата мисъл, която гордо държи диплома, изпразнена от съдържание. Както се казваше, работим с кожи на клиента. За тях няма значение кой е прав и кой е крив, има значение дали тяхното племе ще има контрол върху ресурсите и властта на всички ни. Докато нагло говори от наше име. Брех, да ви се не начуди човек на самомнението.

Въобще, пазете се от носителите на светлина.

От Фейсбук профила на Петър Кичашки, юрист



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ