Бившият главсек Петър Тодоров: Многократно съм виждал Стефан Димитров да влиза при Рашков

петър тодоров

За съжаление скандалите следват един след друг. Много от нещата, които излизат са срамни и потресаващи, не само за гражданите, но са шок и стъписване за всички честни и достойни служители на МВР.

Това заяви в ефира на БНТ бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров, коментирайки снимките на Живко Коцев със скандалната фамилия Димитрови и пачките с пари.

„Моето обяснение защо всичко това се случва сега, е че от един криминален случай, който е в ход и се разследва и се гледа има ли виновно поведение, се използва поради момента да се извличат политически дивиденти. Изстисква се кал и с нея се замерват опонентите.

Идеята е използвайки този криминален случай за именно членовете на бившата сглобка да си нанасят удари, за да се дискредитират“, заяви Тодоров.

„Криминалният случай, за който говоря, е случаят в митниците“, каза той.

„Това, което аз знам, е това което всички знаем от медиите и това, което е дълбока изненада и потрес за мен лично, са едни снимки, които в крайна сметка не би трябвало да присъстват фигури като главсекът на МВР.

Той трябва да е олицетворение на морала, етиката и принципното поведение. Във всяка една ръководна позиция трябва да има чистота и хигиена на личните контакти. Смущаващо е, че това тук не е така“, коментира той.

„Целият сюжет и това, което аз знам, е че една група лица са задържани в хода на разработка на ДАНС, за които има данни, че участват в ОПГ и са част от контрабанден канал. Това е криминалната част на историята.

Явно са събрани и доказателства, които в някаква степен стават достояние на обществото, които доказателства са вече силно смущаващи с оглед на етиката и морала на хората, които присъстват на тези снимки“, заяви ексглавсекът на МВР.

„Дали снимките са доказателство и какви са фактите в хода на досъдебното производство, ще прецени разследването и съдебната инстанция“, уточни той.

„Според него освен процесуалната страна на въпроса, от това нещо се прави и политически пиар, като се изнасят част от тези материали, и се нанасят удари между партии помежду им“, каза той.

Защо тези хора присъстват на тези снимки обаче с тези лица, които има съмнения, че са осъществявали престъпна дейност“, каза Тодоров.

Тодоров поправи и водещата, която нарече Коцев главен прокурор, а не секретар.

„Не познавам лицата Димитрови. Не съм контактувал с тях и не съм присъствал на служебни или частни събирания. Стефан Димитров съм го виждал визуално не веднъж да влиза в МВР доста спокойно и доста често. Ходеше при министър Бойко Рашков често и през главния вход дори“, шокира той.

„Спираше близо до министерството, в забранена зона, министърът го приемаше и това правеше впечатление. В последствие разбрах кое е въпросното лице и, че има криминално досие“, добави Тодоров.

По думите му при Калин Стоянов не е влизал човек като Стефан Димитров.

„Работил съм със Стоянов два месеца и не съм виждал подобно нещо. Не знам дали са се познавали. Виждал съм Димитров само по времето на Рашков“, уточни той.

При Рашков е влизал и престъпен контингент, който иска да дава информация. Аз мога само да предполагам по какъв повод е влизал този човек там“, каза Тодоров.

„Знам как се оказва натиск, защото спрямо мен беше указан в продължение на два месеца, тъй като не се вписах в схемата. По всякакъв начин бивах изолиран, правеха се уволнения и действия зад гърба ми. В даден момент прецених, че не съм ефективен и не е нужно да ме асоциират с този политически екип“, каза той.

„Голямата битка в МВР е кой в крайна сметка да организира изборите“, каза Тодоров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ