Ври и кипи в НС! Свиленски драпа за козунаците на Линда, иска поне по един за всеки пенсионер

payimage-620615

Депутатът от БСП Георги Свиленски скочи за безглутеновите козунаци на Линда Петкова. В скандал между червените и ППДБ за пенсионерските добавки от трибуната кръстосаха шпаги Корнелия Нинова и Искрен Митов, а Свиленски защити тезата на левицата, че за пенсионерите под прага на бедност трябва да има 100 лв. великденски надбавки, а за тези над този праг – поне по 50 лв.

Нека има поне по един безглутенов козунак за тези пенсионери, които са над прага на бедност, да, по 60 лв. е, отбеляза той, намеквайки за цените в сладкарницата на съпругата на бившия премиер Кирил Петков – Линда, предава Епицентър.

Миналата седмица Линда Петкова обяви във фейсбук че започва записването за безглутеновите козунаци. „Тази година те са ТРИ вида – със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми, или шипков мармалад и орехи. Има малки по 450г. и големи 950г. И двата вида са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела.“, обяснява в публикацията си сладкарката и допълва „Малките са по 34 лева, и големите 59.“

Именно за последните говори Свиленски, който настоя всеки пенсионер да може да си купи поне един безглутенов козунак.

Наистина се чувствам неловко в тази ситуация, спорим за 50 лв. еднократно за българските пенсионери, възмути се депутатът.

Сега спорим за цената на един козунак без глутен в една сладкарница. Сега не може да се купи един безглутенов козунак. Затова нека гласуваме за един безглутенов козунак за хората над линията на бедност, каза Свиленски.

Г-н Митов, може ли да не се въртите като пумпали. Сега защо е обратно на преди, когато се обявихте за социална партия и откраднахте програмата на БСП. Тогава сте натиснали зеления бутон за възрастните хора, близо 150 млн. лв., възмути се Нинова на отпора на Искрен Митов и ППДБ да гласуват великденските добавки на пенсионерите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ