Невинен ли?! Намерен от свидетел нож заковава прокурорското синче, правят спешни експертизи

васил михайлов

Намерен нож заковава прокурорския син Васил Михайлов по обвиненията в заплаха за убийство и побой. Това разбра „България Днес“ от свои източници в Софийския районен съд, където вчера бе поредното заседание срещу Михайлов-младши.

На вчерашното заседание бяха разпитани двама свидетели, които заковават Васил за това, че е имал нож в себе си при един от побоите, в който е обвинен. Единият свидетел разказа пред Темида, че е намерил даденото оръжие в храсти до болницата в Перник. Свидетелят просто е бил на правилното място в правилното време. Когато излиза след свиждането с роднината си в пернишката болница, се натъква на нож в храстите. Това става, след като Михайлов заформя бой в Перник и вади нож на опонента си. Оказва се обаче, че съперникът на прокурорския син има пистолет и прострелва Михайлов в крака. Затова и Васил ходеше с патерици известно време. На мястото идват полицаи и линейки и откарват застреляния побойник в пернишката болница. Именно там прокурорското синче изхвърля ножа, а свидетелят го открива малко по-късно и го предава на ченгетата.

Тази версия бе подкрепена и от един от парамедиците, който бе и вторият изслушан свидетел вчера. Лекарят твърди, че е видял нож в кания да виси от кръста на Михайлов, когато са го качили в линейката, но после в болницата ножа вече го нямало.

Това заковава Васил Михайлов, защото той от ден първи твърди, че не е виновен и никога не е имал нож в себе си.

За следващото заседание са извикани трима свидетели, но двама от тях са в чужбина и не е ясно дали ще се явят. На следващото заседание ще бъдат изслушани и експертите, които са правили експертизите за нанесените телесни повреди от прокурорския син на жертвите му. Тогава ще стане и ясно дали има отпечатъци по ножа, намерен в храстите до болницата. Източници смятат, че делото ще приключи съвсем скоро.

В момента срещу Михайлов-младши има няколко дела, които се гледат в Софийския районен съд. Едното е за заплахата за убийство и побой над бившата му. Другото дело е за зверския мариз над футболния треньор Румен Андонов. Към него са приобщени няколко оплаквания от затворите в страната, както и два други случая. Единият от тях е за побой над мъж на детска площадка, а другият е за зверско меле в заведение в Перник, където става екшънът с пистолета и ножа. Очаква се делото да приключи до месец.

Отказа се от адвокат Таков

„Искам да се откажа от адвоката си Любомир Таков!“, отсича Васил Михайлов още преди да е започнало заседанието вчера.

Прокурорският син не разкрива мотивите си, заради които се отказва от мастития адвокат. По информация на „България Днес“ Михайлов смята, че адвокатът му има нещо общо с измислиците в медиите, че Темида го е освободила от ареста срещу парична гаранция. На миналото заседание Васил Михайлов е умолявал майка си да му плати гаранцията, за да може да се прибере вкъщи.

Жената няколко пъти излиза от съдебната зала, за да се опита да му плати гаранцията и да прибере синчето си вкъщи, но от Темида й казват, че няма такова решение. Това е влудило Михайлов, който обвинява вече бившия си адвокат Любомир Таков за невярната информация, която плъзна из медиите и му даде надежда, че ще излезе от килията. Прокурорският син дори започва да вика на майка си и се налага съдията да я помоли да напусне залата, защото пречи на заседанието. Предстои Васил Михайлов да си намери друг защитник.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ