Янка Рупкина с 400 лв. пенсия: Политиците ни убиват! Ще отида в МС да им кажа няколко думи

янка рупкина

„Пенсиите са крайно недостатъчни, а възрастните изнемогват! Добре, че е синът ми и персоналната награда, която получих, иначе щях да се чудя как да си платя наема, режийните и да си купя храна и лекарства с 400-те лева, които получавам“, заяви пред „Ретро“ Янка Рупкина, която се възстановява след операция.

Фолклорната легенда, която е пенсионер от 20 години, сподели, че е възмутена от политиците ни. По нейни думи единственото, което правят в Народното събрание, е да си прехвърлят топката и не мислят за народа си. На същото мнение е и актрисата Латинка Петрова, чиято пенсия е със 120 лв. по-висока.

„С 520 лв. е невъзможно да се живее в тези времена! Слава Богу, отгледах добри деца и те ми помагат, иначе не знам как щях да оцелея. Плащаш парното и телефона и парите са дотам. Пенсията стига само за режийните, а за храна и лекарства пари не остават. Ако не бяха децата, щях да мизерствам“, възмутена е Латинка.
Актрисата сподели, че не завижда на хората, принудени да се оправят само с тези средства.

„Възрастните мизерстват и гладуват. Купуват си месо веднъж в седмицата, а зеленчуци само по празниците. Това е причината болниците да са пълни и народът да боледува. Ние нямаме пари да се храним качествено, а като сложим и цената на лекарствата, става още по-страшно. Поставят ни пред дилема лекарства или храна, а тези с най-ниската пенсия нямат пари нито за едното, нито за другото“, ядосва се Петрова.

Пред „Ретро“ Антон Радичев разказа, че откакто се е пенсионирал преди 14 години, животът му се е променил.

„След увеличението пенсията ми стана 900 лв. Не е от най-ниските, но в днешно време тези пари за нищо не стигат. Разходите ми са много по-големи от това, което получавам, но се старая да се оправям някак. Икономисвам, като започнах да си готвя вкъщи и да следя промоциите“, разказа Радичев.

Янка Рупкина смята, че единствени виновници за мизерстването на пенсионерите са политиците.

„Само да се излекувам, ще си сложа костюма и ще отида в Министерския съвет да им кажа няколко думи, пък дано се засрамят“, закани се певицата и допълни:

„Цял живот тичам да работя в чужбина да представям България – красива страна с работлив народ, а политиците гледат само джоба си. Възмутена съм, никаква работа не вършат. Грях да им е на душата! Мъка ми е, като вляза в магазин и гледам как бабичките вземат един банан, гледат го, а после го оставят. На мен ми става жал и отделям пари да им купя нещо да хапнат“, каза прочутата изпълнителка.

Латинка Петрова смята, че депутатите са много нахални, тъй като, вместо да помогнат на най-бедните, те всяка година си увеличават заплатите.

„Парламентарните представители си вдигат заплатите всяка година съобразно инфлацията, а за пенсии няма. Надявам се от юли да увеличат парите на възрастните, но нищо чудно пак да ни излъжат, за да пестят за избори. Това би било ужасно и по-лошото е, че няма кой да го спре“, каза Петрова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ