Обича ли я още?! Бившият на Векилска с емоционална изповед за отношенията им: Тя е изключителна

векилска

Преди няколко години Мариана Векилска, която на 11 април ще празнува 50-тия си юбилей, инициира развода си с радиоводещия Симеон Колев. Тя заряза невръстното си дете и хукна да гони личното си щастие по света. Синът им Момчил остана при баща си, а скоро след разлъката водещата, която към момента е кадър на БНТ, предприе голяма промяна и в професионалния си живот.

Напук на всеобщите очаквания, а и слуховете, този развой не е предизвикал лоши чувства у Симеон Колев. Днес той е категоричен, че въпреки че тогава е бил много гневен на бившата си половинка, не таи лоши чувства към жената, с която имаха 12 години брак, предава ХотАрена.

Радиоводещият даже защити бившата си половинка наскоро, когато неминуемо стана дума за нея и обрата в отношенията им в предаването „Търси се”, в което бе гост. „Мариана е много готино момиче. Тя е изключителна, просто следва живота си… Не можеш да обвиняваш някой, който следва сърцето си”, сподели Симеон Колев.

Мариана била ангажирана майка. Поддържала контакт с децата си – Момчил, който е тийнейджър и е от Симеон Колев, и Габриела – вече млада дама, която е от връзката на водещата с футболиста Георги Донков. „Тя си гледа децата, има си отношение към тях, имат си контакти. Тя не е жена, която просто си е зарязала семейството”, сподели още Симеон Колев за Мариана.

Едва ли за зрителите е останало съмнение, че радиоводещият наистина не е обиден за решението й да сложи край на връзката им. Сега явно наистина няма горчина у него. Непосредствено след раздялата обаче се говореше, че Симеон трудно я понесъл и дори посещавал психолог. В крайна сметка той съумял да се адаптира към новата ситуация доста бързо. В този момент бащинството му дало криле. Симеон Колев нямал и кой знае какъв избор, трябвало да е в кондиция, тъй като след развода с Мариана синът им живеел при него.

Малко по-късно пък водещата изненада с кардинална промяна и в професионалния си живот. Мариана напусна Би Ти Ви, където работеше още от старта на телевизията през 2000 г. Първо водеше сутрешния блок, а след това съботно-неделния „Тази събота и неделя” заедно с Жени Марчева и Диана Любенова. Мариана се раздели с позицията си, която без съмнение е мечтана за много нейни колеги, за да се присъедини към преговорния екип към европейската организация по въздухоплаването в Брюксел. Професионалната й авантюра трая твърде кратко. Още през 2020 г. Мариана се завърна и постъпи на работа в Националния военноисторически музей, а след това, през септември, стана водещ на предаването „България в 60 минути” по БНТ, където е и досега.

Симеон Колев също не е спирал да работи. Не си взел и един ден отпуск от момента, в който стартирал разводът му с Мариана. Работата му е да бъде забавен в радиоефира, което Симеон съумял да прави и когато настъпила голямата промяна в живота му. И никой не разбрал за нея. Така че и да му е било трудно на моменти, Симеон Колев го запазил само за себе си. Дори синът му Момчил, а и Габриела, за която радиоводещият се грижел като за свое дете по време на брака си с майка й, не усетили да се сменят емоции у него. Не им било работа да заемат страна при развода, смята Симеон Колев. „Те имат една майка”, изтъкна радиоводещият в „Търси се”. Това, което се случило между него и нея, трябвало да си остане само помежду им. Децата просто минали през по-труден период. Така че все пак такъв е имало, а и за самият Симеон. „Между другото има нещо логично в това мъжът да гледа сина си”, сподели журналиста. Макар че това се случва доста рядко, особено в България. Радиоводещият все пак не отрече, че в началото, когато след развода останал със сина си, срещал доста предизвикателства в ежедневието. „В такъв момент човек се мобилизира”, каза Симеон Колев.

След раздялата с Мариана Векилска, той продължава да има силна връзка с дъщеря й Габриела. Симеон Колев е участвал активно в отглеждането и възпитанието й, така че е бащина фигура в живота на младата дама, която от години не живее в България. Радиоводещият и днес е опора на Габриела, подкрепя я и окуражава. „Раздялата с майка ми в началото му се отрази може би тежко, впоследствие го преживя, направи го и по-силен според мен в живота. По-лесно да преживява препятствията в него”, издаде го Габриела в предаването „Търси се”.

Така или иначе, Симеон Колев вече е в благоприятен етап и дори се радва на нова любов. Представил е дамата на сърцето си на приятелите си, които много я харесват и дори оценяват положителните промени, които тя предизвикала у него. Симеон бил по-спокоен и улегнал в тази си връзка. Самият той пък смята, че любовта не трябва да бъде рационално и прагматично чувство, защото е работа на сърцето. Само по отношение на нея човек може да си позволи да е по-безразсъден. В новата си връзка обаче Колев е по-разсъдлив. Прагматичен е. „Не съм сигурен дали винаги съм бил такъв, но дълго време ми трябваше да се събера… Имаше период в живота ми, в който трябваше да се събера. Събирането неминуемо води до прагматизъм, до малко по-суров поглед върху нещата”, сподели радиоводещия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ