Публично атакуваха Наско Сираков: Хазартно зависим и деградирал човек! Върни акциите на Левски

payimage-579223

Председателят на сдружение „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов говори по актуални теми, свързани със „сините“. Според шефа на фенската организация Левски ще загуби своята идентичност, ако премина под управлението на някой международен фонд или корпорация.

„Вече е очевидно, че клубът не се управлява добре. Мина цяла година, в която бяхме относително пасивни, не сме проявявали някакви по-сериозни несъгласия или нападки срещу ръководството. На 20 декември стояхме пред ръждясалата ограда с катинара на „Герена“, след като нашият мажоритар за пореден път беше заявил нещо, което не изпълни – че е готов да се види с всеки един привърженик. Той тогава изобщо не се появи, нямаше достойнството да застане пред нас и да си каже какво мисли. Срещи на четири очи са само в ущърб на Левски. Затова искахме срещите да са пред медиите задължително, а не пред клубната телевизия, която е ведомствен канал“, коментира Костадинов в „Студио Дерби“.

„Единственото достойно деяние, което Наско Сираков може да извърши, ако му е останала поне капчица левскарска чест, е да върне акциите, да ги депозира в клуба и те да станат собственост на ПФК Левски АД. Този човек, който се обяви за мажоритарен акционер и узурпира Левски, да върне акциите в клуба. След което да се проведе Общо събрание на акционерите и заедно да изберем най-добрите професионалисти, които да поемат тази тежка задача – изваждането на Левски от тази дълбока и дългогодишна криза, и да го развият“, продължи известният „син“ запалянко.

„Преди 110 години Левски е бил на левскарите – на тези, които са се събрали, за да ритат топка, дето се вика. Не е бил собственост нито на хазартна компания, нито на мажоритарен акционер, нито на арабски шейх. Левски е бил на тези, които го обичат и тези, които са го развили до 1944 година – да събере любовта на народа. Това е житейска кауза – да поправим историческата грешка, която беше извършена 1944 г., когато Левски беше отнет от тези, на които принадлежи. И тогава, и сега. Да върнем Левски на левскарите е свещена мисия, това не е битка с хазартно зависим и деградирал човек и кликата около него“, атакува той Наско Сираков.

„Левски не е просто едно забавление, едно парти, което някакъв голям чичко-паричко бизнесмен ще им подсигурява, за може те да подскачат на стадиона, да пеят и скандират рефрени, за които голяма част не си дават сметка какво е това. Да скандираш „И преди, и сега Левски значи свобода“ е много тежка отговорност. Какво значи да си свободен? Да си в ръцете на самозабравил се мажоритар или в ръцете на чуждоземна компания, каквато е мечтата на много левскари, което е най-голямата трагедия. Мечтаят за сръбски или арабски бизнесмени, които да дойдат и с магическа пръчка да ни направят европейски клуб и т.н. Да, но това няма да е Левски. Левски е създаден от едни деца и е развиван от левскарите до 1944 г. Ако Левски стане собственост на голям бизнесмен, шейх или магнат и се отдалечи от левскарството и от идеологията за свободата – не може да си свободен, когато си собственост на чужда компания, която не се интересува от левскарството, а само да им върви бизнесът и да има шоу“, добави Димитър Костадинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ