Първа рокада в служебния кабинет! Главчев предлага Даниел Митов да заеме поста външен министър

payimage-591853

Премиерът Димитър Главчев предлага промяна в персоналния състав на служебния кабинет – външният министър Стефан Димитров да бъде освободен от поста си, а неговото място да заеме депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга, съобщават от Министерския съвет.

Искането на служебния премиер идва по-малко от седмица след назначаването на кабинета и след като вече веднъж беше направена ротация на поста. Часове преди клетвата на служебното правителство се оказа, че първи дипломат на страната няма да бъде дългогодишният ни консул в Австрия Ивайло Ценов, а посланика ни в Черна гора Стефан Димитров. Днес обаче към него бяха отправени сериозни критики от страна на ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов поиска категоричната му смяна, а предложението на Главчев за отстраняването на Димитров дойде само няколко часа по-късно, предава БНТ.

Даниел Митов и преди е бил външен министър – първо през 2014 г., когато президентът Росен Плевнелиев го назначава на длъжността в служебното правителство на Георги Близнашки. Митов запазва поста и в последвалото редовно правителство – второто на Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ