Проф. Рачев развали настроението на мнозина: Три циклона удрят България! Идат дъжд, студ и сняг

проф георги рачев

Проф. Георги Рачев развали настроението на българите. Бързо свикнахме с нетипичното за този месец топло, та даже и горещо време, но идва промяна.

„След скучното топло и сухо време идва едно динамично с много изяви. Ще има дъжд, застудяване, вятър и сняг. Април месец ще бъде като Баба Марта“, заяви специалистът в ефира на bTV.

Климатологът очаква 3 циклона да ударят България.

„Утре, в четвъртък и в събота ще ни ударят първите два. България попада точно на техния път. Затова ще имаме динамично, бързо сменящо се време. Все още ще е доста топло.

Още довечера обаче ще започне да превалява над западните райони. Чух се с една дама в Германия. Тя е в Берлин и каза, че вече е много студено, добре че си е взела зимното палто.

В събота и неделя в София ще е най-студено. Не съм съгласен със слънчицата на картата за събота.

Вече наистина говорим за джапанки. Морската вода е 17 градуса, това е сериозно затопляне. През уикенда водата ще е по-топла от въздуха. В Плевен ще се развият гръмотевични бури. Възможно е да има слаба проява на градобитна дейност“, добави професорът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ