В Пловдив спешно се търсят технически и инженерни кадри

Работа безработни

Индустрията има огромен глад за технически кадри, от тези които завършат професионалните гимназии до инженерните специалности на техническите вуз-е. Това стана ясно на форум „Стажове“, който се откри в Технически университет-София, филиал Пловдив, пише Радио Пловдив.

Младите хора продължават да имат най-голям интерес към „Компютърни системи и технологии“, „Програмиране“ както и „Електроника и Изкуствен интелект“. Това се записва на първо място от повечето кандидат-студените в ТУ. Доц. д-р Христиан Панайотов, заместник-директор на филиала каза, че от тази година ще има нови специалности: „Интелигентни системи и изкуствен интелект“ и „Технологично предприемачество“.

Над 50 фирми от Пловдив и Южна България  участваха в 12-тото изднание на форум „Стажове“ и представиха позициите за работа при тях. Повече компании търсят конструктори, инженери, технолози за роботизиращи системи и др.

Изложението дава възможност на младежите да се запознаят лично с професионалистите, които избират новите служители в компаниите. Бъдещите специалисти ще получат ясна информация какви знания и умения са им необходими в бъдеще, как да се държат по време на интервю и как да се представят успешно пред работодателите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ