Излязоха ужасяващи свидетелства за инцидента, при който загина работник край Стряма!

Линейка

Огромен багер, който трябвало да се завърти, а бил в склад, е съборил при маневрата бетонна стена, тя е паднала от височина 10 метра върху работник, стоящ долу и го е убила на място. Името на загиналия е Джамал Хаджиев от Девин. Мъжът е бил горд татко на две деца. Под бетона са били затрупани и другите двама работници, които са извадени живи и откарани в болница в Пловдив. 

Там е страшно, багеристът в случая няма вина, началникът му не вижда ли, че верижният багер е огромен и няма как в такова помещение да се обърне. Това коментира пред БЛИЦ съпругата на единият от работниците, които са били на мястото на инцидента и са станали свидетели на ужаса.

Съпругата помоли за анонимност, тъй като се притеснява че ще уволнят мъжа й, а семейството има кредити. Загиналият човек е от Девин. Жената каза още, че във фирмата без почивка работят много хора, получават по около 1500 лева на месец, а ги осигуряват на 600 лева.

Двамата работници, които пострадаха, са с опасност за живота. Единият е със счупен таз. Другият също е с множество счупвания и наранявания. В момента се борят за живота му.

Инцидентът стана тази сутрин край пловдивското село Стряма. Работниците са строили логистична база на верига „Кауфланд“. 58-годишен мъже  загинал на място, 29 и 26-годишни мъже са в болница. Полицията, както и Инспекцията по труда сее  заела със случая.

Директорът на Областната инспекция по труда в Пловдив – Атанас Чернаев, каза, че е бил уведомен за случая в 8,50 часа сутринта и веднага е изпратил екип на инспекцията на място. Служителите му в момента проверяват има ли нарушение на условията за безопасност на труда и ще се прегледат дали са били спазени изискванията за осигуряване на здравословни условия на труд. Чернаев допълни, че ще бъде извършена пълна проверка на фирмата и на подизпълнителя за това дали е спазено трудовото законодателство и как се плаща на работниците.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ