Извънредни новини от НС! Депутатите решиха: Безплатни винетки за хиляди българи

payimage-620598

Взето бе окончателно решение, касаещо хиляди шофьори у нас. Парламентът прие промени в Закона за пътищата. Те бяха гласувани с мнозинство от 131 гласа „за“, предава „Фокус“. Законовите промени бяха предложени от „Възраждане“. С тях се цели отстраняването на дупка в законодателството относно хората с увреждания и винетките за електрическите автомобили.

Към момента хората с увреждания могат да се ползват от безплатна винетка за автомобили с вътрешно горене. В действащото законодателство обаче има изискване безплатна винетка да се дава на автомобилите с вътрешно горене, които имат кубатура на двигателите. Това обаче не се отнася за електромобилите, които нямат технически параметър кубатура на двигателя и съответно не изпълняват това изискване.

Поради тази причина обаче Агенцията за социално подпомагане не може да осигури безплатна винетка. Законопроектът отстранява този проблем.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ