Къща се разпадна в Стария град, гражданин изпратил сигнал за опасността още преди месец

къща

Стара къща се разпадна в Стария град днес, тя се намира в района на АМТИИ „Асен Диамандиев“. На 15 март 2024 година е изпратен първия сигнал от гражданин по повод опасното състояние на вече срутената постройка в „Стария град“.

Къщата продължава да се пропуква и се очаква скоро цялата постройка да падне. Има прекъснат сигнал на един от големите мобилни оператори, интернет в района също няма. Очакват се техници да коригират създалото се неудобство, съобщава Plovdiv24.bg. .

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов вече е информиран. На мястото има екипи на „противопожарна и аварийна безопасност“, които обезопасяват района. Георги Стаменов допълни, че има засегнат трафопост на EVN и ако се наложи електрозахранването в района ще бъде прекъснато до отстраняване на проблема.

Публикуваме целия сигнал на гражданина от март без редакторска намеса:

„Уважаеми господин Тошо Пашов,

Този сигнал е след проведена среща на 13.03.2024 между членове на управителния съвет на гражданско сдружение „Живея в Старинен Пловдив“ с кмета на гр. Пловдив г-н Констадин Димитров и заместник-кмета г-н Пламен Панов.

Едри парчета мазилка и керемиди редовно се откъртват от сграда на улица „Васил Кънчев“ №2 в АИР „Старинен Пловдив“.

Състоянието на постройката е опасно както за преминаващите по улицата, така и за близките сгради.

За щастие все още пострадали няма, но може би е въпрос на време, ако не се предприемат действия.

Къщата е в плачевно състояние и е застрашена от срутване, както е видно от приложените снимки, под номерация: сграда 1, 2 и 3.

Моля Ви, в кратки срокове да се свика процедура с комисия по ЗУТ и моля да бъда уведомен за резултатите от нея.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ