Това ли заслужи? Лекар се изгаври с наша ТВ легенда: ТЕЛК ли? От колегите ти няма ни един жив

мария янакиева

Славната говорителка от близкото минало Мария Янакиева си е изпатила от непрофесионалното отношение на столичен лекар. Легендата на БНТ се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия, пред която тя се явила няколко пъти.

Бившата водеща искала да получи категория за инвалидност заради своите проблеми с очите. Миналата година след тежка операция тя изгуби изцяло зрението си с едното от тях. Нейното желание е държавата да ѝ отпусне личен асистент, който да ѝ помага в ежедневието.

Грубото отношение на доктора накърнило дълбоко Мария, като той дори си позволил да се подиграе с възрастта ѝ, като ѝ казал, че нямало смисъл да кандидатства за ТЕЛК, защото от колегите ѝ нямало вече ни един жив…
Въпреки че трябвало Янакиева да се яви повторно в кабинета му, тя категорично отказала.

Към момента емблемата на „По света и у нас“ все още не разполага с личен асистент, на когото да разчита за справянето си с бита. Нейна най-голяма подкрепа е бивша режисьорка от БНТ, с която са близки приятели. Маргарита ѝ помагала за абсолютно всичко безвъзмездно и съпреживяла заедно с нея обиколките по лекарски кабинети. Налагало се тя да бъде втори чифт очи за Мария Янакиева, която прогресивно губи зрението си от няколко години насам вследствие на неуспешни операции и объркано лечение, пише „Ретро“.

Легендарната говорителка не бе толкова самотна допреди съпругът ѝ да се спомине. Всичките им наследници са пръснати в чужбина, но се грижат за нея от разстояние, а като си идват за празници в България, Янакиева е най-щастлива.

Щерка ѝ е омъжена за Александър – сина на народния артист Стефан Еленков, който е пял на всички най-големи оперни световни сцени – от Ню Йорк до Москва. Преди две години Янакиева загуби съпруга си Веско Цоневски, с когото имаха много силна връзка, а той беше голямата опора в живота ѝ. Мъжът на легендата на БНТ дълги години пееше в прочутия мъжки хор „Гусла“, а Янакиева казва, че до последния му дъх музиката била всичко за него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ