,,Ако излезете, ще умрете“: 30 биячи с палки и винкели окървавиха дискотека, замесен е и кмет

пострадал

30 биячи, въоръжени с палки и винкели, окървавиха дискотеката в село Български извор, община Тетевен. Четирима от ранените са потърсили Спешна помощ в общинската болница. Пред бТВ Денис, който е сред най-пострадалите, сподели, че е припаднал по време на нападението. Имам повече от 40 шева на главата, добавя той.

Приятелят му Свилен, който пък е с рана на ръката от удар с мачете, разказа как в неделя около 2 часа през нощта кметът на Галата Младен Младенов нахлул в заведението с яките момчета и започнало мелето. Каква обаче е причината за кървавата свада остава мистерия. Пребитите са категорични – не са предизвикали с нищо нападателите. А русокосият Альоша, който се върнал тези дни от Франция с родителите си, сподели, че за първи път вижда нападателите и не проумява защо са го пребили. Момчето е с превръзка на челото след удар със стъклена бутилка от безалкохолна напитка.

„Кметът на Галата и жената, която стопанисва заведението, преди нападението си говореха. Имаше охрана в заведението, но като видяха какво става, излязоха навън. Никой не извика полиция. Затвориха вратата и започнаха да ни налагат. Останахме безпомощни“, добавя той.

Баща му пък разказа, че след като се върнали от Франция, синът му искал да се види с приятели и да празнуват.

„Случката става между 2 и 3 часа. Дойде собственичката на заведението, за да си платим сметката. Вън ни чакаха 50 човека от село Галата да ни пребият. Така ми написаха в Месинджър. Ние стоим в дискотеката, запалиха лампите. Младен Младенов само им махна с ръка и влязоха в дискотеката 30 души с палки и винкели“, разказва пък Свилен.

„Срещу толкова биячи не може да се защитиш. Получих удар по главата с палка и някой ме рани в ръката с мачете, на което острието е 50-сантиметрово“, добавя той.

Родители на ранените момчета искат да видят записите от камерите, за да се разбере кои са нападателите и дали са били провокирани.

„Децата ни не дължат пари на никого. Нямам обяснение какво иска кметът на Галата от тези деца. Защо е събрал тази група?“, пита майката на едно от пребитите момчета.

„Звъняха ми в 2 часа през нощта, защото детето ми е било пребито в Български извор. Обадих се на други момчета, за да питам къде точно се намира и го намерих в спешното отделение на болницата в Тетевен“, каза пък Снежана Стоянова – майката на пребития Свилен.

От полицията съобщиха, че има един задържан за сбиването, който е от с. Галата.

“Продължава работата по случая, извършва се проверка. След края на проверката материалите по случая ще бъдат докладвани на прокуратурата“, гласи позицията на органите на реда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ