Няма пари за пълното завършване на „Рогошко шосе“

Рогошко шосе, Пловдив

Хоризонталната маркировка на ремонтираната част на „Рогошко шосе“ ще бъде направена във вторник, това каза инж. Паун Иванов, шеф на строителната фирма „ИСА 2000“, която извършва реконструкцията на пътя.

Няколко пъти от общината съобщаваха, че крайният срок за завършване на Рогошко е 26 април, т.е. миналия петък. Строителите не са успели да направят само маркировката заради дъждовете от последните седмици, пише Plovdiv24.bg.

„Всичко е готово – асфалт, банкети, знаци. Веднага след като сложим маркировката, ще махнем знаците и пускаме движението“ – обясни Иванов.

Няма да е необходимо да се прави съгласуване с ОП „Организация и контрол на транспорта“, за да се пусне трафикът по ремонтирания участък, тъй като има утвърден проект за организация на движението.

Реално реконструкция е правена само на 1/4 от пътя от землищната граница на община Пловдив с община „Марица“ (отбивката за Околовръстното шосе) в посока Пловдив до ТИР паркинга. Строителите премахнаха съществуващия път, изградиха нова пътна основа и положиха три слоя асфалтова настилка. Ремонтът на участъка е в рамките на аванса от 2 милиона лева, отпуснат от бюджета на Пловдив за 2023 г.

В бюджета на града за тази година засега не са предвидени средства за останалата част от трасето. Не е ясно дали при евентуална актуализация ще се намерят пари за цялостното довършване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ