Любим кафе-бар на много студенти в Пловдив е застрашен от затваряне

Kафе-бар "Mikel", Пловдив

Любимо заведение на хиляди пловдивски студенти е попаднало в черния списък на НАП Пловдив за обекти, подлежащи на запечатване.

Популярният кафе-бар „Микел“ е предпочитано място от обучаващите се в МУ Пловдив, а и не само. То е включено в листата едва преди броени дни. Самият обект се намира на бул. „Васил Априлов 64“, пише Plovdiv24.bg.

Компанията е регистрирана през ноември 2014 година с наименование „Имар 72 ЕООД“и е със седалище Пловдив. Последната публична информация за нея е към 2021 година. Оборотът й към онзи момент е 622,000 лв. и е разполагала с 16 служителя.

Управител на фирмата се води Мариана Благоева Попова, която е внесла едва 20 лева начален капитал при старта на бизнеса си. Попова е управител на още няколко други компании.

Други два обекта, този път на една и съща верига баничарници в града, също са набелязани от НАП Пловдив и са включени в неприятната класация.

Закусвалните „Бързата хапка“ се намират на ул.“Съединение 43″ в район „Тракия“, и бул.“Пещерско шосе“ 133 в квартал „Смирненски“.

Фирмата стопанисваща и двете места е „Салче 1 ЕООД“.

Можем само да предполагаме дали присъствието им заедно е случайно, или компанията е системен нарушител. Едно е сигурно, че стотици пловдивчани могат един ден да останат без топла баница за закуска.

Публичната информация показва, че „Салче 1 EООД“ е регистрирана през лятото на 2015 година. Към 2021 година за нея са работили на 5 души, а оборота е възлизал на 48,000 лв.

Управител на фирмата е Станислав Башев, който е внесъл скромните 2 лева, като начален капитал за реализиране на закусвалнята.

Припомняме, че от конкретния публичен списък гражданите могат да разберат къде НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС и кой обект има предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“. Тя може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ