Извънредни новини за простреляното 2-годишно детенце от Враца: След 2 седмици в реанимация…

payimage-570657

Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца и оперирано по спешност след огнестрелно нараняване, вече е изведено от реанимация.

Вечерта на 13 април т.г., хеликоптер транспортира по спешност 2-годишно дете след прострелване в главата с въздушна пушка.

В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Пироговските неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо, предава Блиц.

След операцията детето беше настанено за интензивно лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската спешна болница „Пирогов“ в продължение на повече от 2 седмици.

Към момента 2-годишното дете е настанено в Детската неврохирургия на „Пирогов“.

Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ