Започна полагането на асфалта на много обсъждана улица в Пловдив

Улица "Петър Стоев" в Кючук Париж, Пловдив

Започна полагане на асфалт по ул. „Петър Стоев“ от ул. „Дамяница“ до ул. „Михалаки Георгиев“.

„Обещахме на гражданите и кмета, че преди Великден ще сме асфалтирали тази отсечка. Спазихме този срок“ – каза Бончо Бонев, управител на строителната фирма „Парсек груп“, която извършва ремонта, предава Plovdiv24.bg.

Реконструкцията на „Петър Стоев“ е част от изграждането на Южния обходен колектор. Основното трасе на съоръжението минава по бул. „Александър Стамболийски“.

„След празниците ще асфалтираме кръстовището на ул. „Никола Димков“ с бул. „Александър Стамболийски“ и ще пуснем движението с ВОБД“, допълни Бонев.

Строителството на Южния обходен колектор се прави по проект на „ВиК“ ЕООД – Пловдив с европейско финансиране. Трасето е с обща дължина над 12 километра – започва от кръстовището на „Пещерско шосе“ с ул. „Царевец“, минава по улиците  „Царевец“, „Модър“ покрай Транспортна болница, бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Нестор Абаджиев“ в район „Тракия“ и накрая се включва в Пречиствателната станция. Работата по изграждането на съоръжението и възстановяването на пътната инфраструктура трябва да приключи до края на 2024 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ