Николаев се възмути: 153 000 млади неработещи? Търтеи, искат да ги издържа роднина или разчитат на помощи

big_21

Телевизионен водещ привлече вниманието върху себе си с това, което каза.

Виктор Николаев обърна внимание на много сериозен проблем – безработицата при младите, докато искаше да разбере от своите гости как българите трябва да са по-добре заплатени и търсени, за да не остават никога без работа

Според Христина Христова, бивш социален министър, на пазара на труда в момента се наблюдава голям дисбаланс и има неголяма безработица отоколо 4,5 процента през последните две години, което прави около 160 000 души, предава Петел.

Отделно има 153 000 млади хора, които не учат и не работят и се стига до възрастови баланси и застаряване на работната сила. Този дефицит на работна сила обуславя присъствието на по-възрастни хора на пазара на труда, което носи своите проблеми, каза по Нова Тв Христова.

Нямаме технически специалисти, инженери, електронни инженери, ел химици, ядрени инженери. Може би затова държавата прави две големи ядрени мощности, добави тя.

Управителят на фирма за човешки ресурси Валентин Кръстев пък смята, че се търсят всякакви квалифицирани специалисти и са необходими хора с работни навици.

Не е вярно, че безработицата е 4,5 процента, тя е по-голяма. Стотици хиляди са неработещите хора, а в обезлюдените райони има и млади такива, като тези млади трбява да бъдат привлечени на пазара на труда, заяви Кръстев.

Теди негови думи дадоха повод на Виктор Николаев да реагира светкавично: А защо не са привлечени? Искат да ги издържа роднина или разчитат на социални помощи. Това да си търтей на тази възраст, трябва да има някакво обяснение. Какво е то – не си виждал никога трудови навици и затова ги нямаш, или за тези пари няма да им работя на тези работодатели?



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ