Илияна Йотова с първи думи за скандала с Лена и подписите: Институциите да се произнесат!

илияна йотова

Това не е работа на президентската институция. Има други институции, които трябва да се произнесат. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на въпрос на БЛИЦ за скандала с Лена Бориславова и скандала с фалшифицирането на документи и подписи, за да може Кирил Петков да стане министър. Вицепрезидентът е в Първомай по повод празника на града и честванията на Деня на труда.

От миналия август прокуратурата води дело за документно престъпление, свързано с освобождаването на Кирил Петков като член на Управителния съвет на Сдружение „Да запазим Корал“, което пък е било необходимо, за да може Петков да стане служебен министър.

Скандалът избухна заради твърдения, че именно Лена Бориславова е фалшифицирала подписи и документи, за да може Петков да заеме поста.

Бориславова обяви, че е готова да се откаже от имунитета си, ако той се окаже пречка за разследване. В момента тя обаче няма имунитет, тъй като ПП-ДБ все още не са обявили кандидат-депутатските си листи.

Йотова обаче обясни, че вече трябва да започне големият разговор за бъдещето на България.

„Аз пожелавам една разумна предизборна кампания, в която да се говори за най-важното, извън злободневието. Да започне големият разговор за бъдещето на България. Това вглеждането на партиите в скандалите, в компроматите, в егоизма, в политическия егоизъм всеки да пребори другия, но не с цената на новите идеи, според мен е път за никъде.“, каза още вицпрезидентът и допълни, че се надява тази кампания да има друг дух.

Запитана за коментар относно приетите промени в Закона за хазарта, Йотова заяви:

„Аз все още не съм прочела целия закон и всяко предварително мнение ще бъде грешно. Но набързо приетите закони показват, че след това не работят. Когато се правят закони в последната минута в 12 без 5 на извънредно заседание това съмнение винаги стои.“, каза още тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ