Депутатът Стоян Георгиев разкри причината да напусне ПП: Трябва да поведа хората да спрем това зло

стоян георгиев

Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме промяната“ (ПП), каза за БТА депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев.

По думите му причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането на ветрогенераторен парк с 43 кули в Силистра.

Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това, което имам аз в частност и хората на община Силистра – голяма част от тях и след като срещнах неразбиране, аз реших, че няма просто място да се намирам в редиците на тази партия и трябва да поведа хората, да спрем това зло, което е надвиснало над нашите глави, обясни Георгиев.

Той обясни, че има одобрен от Общинския съвет проект за промяна на Общия устройствен план за изграждането на ветрогенераторен парк. В този парк трябва да бъдат изградени 43 кули, всяка по 290 метра.

Общо 43 ветрогенератора, „забучени“ в плодородна земеделска земя, само и само да стане някакъв проект, от който ще спечелят двама-трима души, а всички останали ще бъдат потърпевши, каза Стоян Георгиев. Само на няколко километра се намира и езерото Сребърна, допълни той.

Стоянов каза, че общинският съветник от ПП Мария Христова Илчева-Иванова, която е избрана от гражданската квота, също не е подкрепила проекта за ветрогенератора.

Проектът е внесен от кмета на община Силистра Александър Сабанов. По-рано днес от ръководството на ПП обявиха, че Стоян Георгиев вече не е част от партията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ