ГЕРБ-СДС регистрираха листа в Бургас, убедени в тоталната победа на 9 юни: Ето листата им с експерти

герб бургас

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Бургас за 50-ото Народно събрание. Коалицията очаква поне пет депутатски мандата, но вярва, че силната подкрепа, която ще получи от избирателите, ще изпрати в София и шести.

За регистрацията на листата в РИК-Бургас дойдоха областният лидер Иван Алексиев, енергийният експерт Жечо Станков, който за пореден път е водач на листата, Любен Дилов-син, Андрей Рунчев, Галя Василева, предприемачът Емил Кючуков, който е шести в листата и представител на коалиционния партньор СДС, предава Флагман.

Листата се състои от познати на обществеността имена, експерти в различни области, както и нови лица. Има представители на общините от област Бургас.

„Излизаме на тези избори с настроение като първа сила, с ясното съзнание, че наистина вече трябва нещо да се промени към по-добро и само коалиция ГЕРБ-СДС може да я донесе тази промяна. Доказахме, че работим за хората, градим за хората и правим всичко възможно, за да подобрим живота на българина“, каза Иван Алексиев минути преди да влезе в РИК-Бургас.
Алексиев призова на 9 юни всеки да излезе и да гласува, за да има стабилна Европа и България.

Водачът Жечо Станков отбеляза и приоритетите на коалицията, които ще отстоява в следващото Народно събрание.

„Искам да благодаря както на структурата и на ръководството в Бургас, така и на нашия лидер, че отново ми се гласува доверие да поведа силната листа във Втори МИР-Бургас. Виждаме се за пореден път през последните 3 години именно пред тази сграда за регистриране на листа. От многобройните срещи, които провеждам с хората, виждам, че те са объркани и демотивирани. Какво ни е необходимо оттук нататък? Политическа отгоровност, която трябва да бъде носена лично от политически фигури, защото през последните 3 години политиката се изкриви – някои употребиха властта за лични цели чрез инбтриги, чрез приперни..щяхме да бъдем изчегъркани и какво ли още не. В момента оабче аз се радвам, че зад гърба си имам силен екип, който е от политически ангажирани експерти. От ГЕРБ-СДС сме наясно, че когато бъдем избрани от Народното събрание трябва да защитаваме кауза, а безспорно Бургас и регионът са нашата кауза“, каза Станков.

Той призова всички 14 депутати, които ще бъдат излъчени от 2 МИР-Бургас, да бъдат обединени в тяхната кауза, защото има неща, които са надполитичеки, а именно нуждите на хората.

„Санирането продължава да бъде основна тема на бургазлии. И тука као трябва да имаме някакъв слоган, то той е „Край на резервите“. Не трябва да има резерви в списъка за саниране, защото знаете освен 30-те блока в Бургас, които са одобрени, има още 200, които чакат. Предложили сме и се надявам в следващото Народно събрание да бъде прието, да си има ясна стратегия и всеки един от тези 200 блока в Бургас да знае конкретно кога държавата ще отпусне средства и за тях“, добави водачът на ГЕРБ-СДС.

Други основни проекти, за които коалицията ще отстоява от 50-ото НС, са разширяването на ГКПП „Малко Търново“, обходът на жк „Меден рудник“, уличното осветление във всички квартали на Бургас, нов факултет по фармация, за чието проектиране вече има заложени средства в бюджета.

„Все неща, които показват политическата отговорност и работата на хората в парламента за бургазлии. Много често тази работа остава така скрита, защото тя е част от ежедневието на хората, които имат и други неща, но ние познаваме техните проблеми. Ще продължим да работим с всички кметове в регионите и всички общински съветници, без начение тяхната партийна принадлежност, защото те са ежедневно между хората и в някакъв момент, ако ние изтървем нещо, сме сигурни, че някаква нужда или проблем може лесно да достигне до нас и да намерим решение и чрез тях“, отбеляза Жечо Станков.

В заключение областният координатор Иван Алексиев добави, че коалицията ще води позитивна кампания и няма да се занимава със скандали.

„Ние ще се борим за пътната свързаностг на всички общински центрове с областния център Бургас, защото това е изключително важно. А след победата, която постигнахме да накараме Летище Бургас, тоест концесионерът да работи както трябва, след създаването и учредяването на Фонда за развитие на Летище Бургас, другата задача, която ще седи пред нас като политическа партия и като представителите в НС е отваряне и разширяване на гранично-пропусквателен пункт „Малко Търново“, добави Алексиев.

Според източник от централата на ГЕРБ, на 11 май, събота, в Бургас националният лидер Бойко Борисов ще пристигне, за да даде официален старт на кампанията за двата вота – за 50-о НС и за европарламента. С него ще бъде и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова, която също е кандидат за депутат и е харесвана в своите редици за бъдещ премиер на държавата. Стартът на кампанията за ГЕРБ-СДС от Бургас не е на случаен принцип. Тук е най-силната областна организация на герберите в страната. Очевидно е, че целта ще бъде да се покаже на обществеността и най-вече на опонентите готовност за тотална победа, предопределяща претенциите на Бургас да излъчи не само петима депутати, но почти още толкова министъри и зам.-министри, стъпвайки върху резултата на 9 юни.

Ето и пълната листа от експерти на ГЕРБ-СДС:

1 Жечо Дончев Станков – Енергиен експерт
2 Любен Любенов Дилов – Издател
3 Галя Стоянова Василева – Мениджър
4 Андрей Стоянов Рунчев – Икономист
5 Мартин Неделчев Богданов – Компютърен специалист
6 Емил Христов Кючуков – Предприемач
7 Дечо Димитров Коешинов – Треньор по баскетбол
8 Вежди Кемал Орманов – Предприемач
9 д-р Цветeлина Огнянова Иванова – Лекар, лъчетерапевт
10 Ваня Енчева Христова – социален Педагог
11 Илиан Христов Щерев – Финансист
12 Светлана Тодорова Чакърова – Педагог
13 Валентин Георгиев Ганчев- Предприемач
14 Марин Стоянов Комитов – Агроном
15 Андон Атанасов Михайлов – Педагог
16 Чани Димов Стойчев – Общественик
17 Георги Николов Вдовичин – Доктор по икономика
18 Георги Насков Гунев -Брокер
19 Тодор Димчев Станков – Предприемач
20 Станислав Райков Андреев – Инженер по електроника
21 Марина Велкова Димитрова- Земеделски производител
22 Стефана Любенова Караджова – Бизнес консултант
23 Продан Пеев Димитров- Мениджър
24 Ивелин Василев Ефендиев – Спортен мениджър
25 Панайот Киров Панайотов – Ландшафтен архитект
26 Димитър Панайотов Янчев – Рибар
27 Тодор Михайлов Михалев – Еколог
28 Ангел Димитров Петков – Мениджър



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ